8 غذای جدید و خوشمزه با مرغ (1)
غذای جدید و خوشمزه با مرغ : مرغ منبع بسیار خوب پروتئین است و 120 گرم آن حدود 70 درصد نیاز پروتئین بدن را فراهم می کند. افرادی که می خواهند مقدار چربی غذای خود را کاهش دهند، می توانند از گوشت مرغ استفاده کنند. گوشت سینه مرغ در مقایسه با ران چربی کمتری دارد. با مرغ غذاهای متنوع و زیادی را می توان تهیه کرد که در اینجا چند نمونه را در اختیارتان قرار می دهیم.
نکاتی درباره مرغ
• گوشت مرغ باید بوی طبیعی داشته باشد. اگر بوی مرغ غیرطبیعی باشد نشانه فاسد بودن گوشت است.
• گوشت مرغ فساد تیره، پرخون یا کبود است. گوشت مرغ در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به تدریج خاکستری و سبز رنگ می شود که بایستی در این مواقع از مصرف آن خودداری کرد.
خوراک مرغ با سس قارچ
میزان سرو: 4 نفر
مواد لازم:
- سینه مرغ: 2 عدد
- آرد: یک سوم پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه تازه (پودرشده): به مقدار لازم
- روغن زیتون: 2 قاشق سوپ خوری
- قارچ (خردشده): 300 گرم
- سیر (ریز خردشده): 2 حبه
- کره: 2 قاشق سوپ خوری
- آب مرغ: یک و یک چهارم پیمانه + یک قاشق سوپ خوری
- پودر آویشن: یک دوم قاشق چای خوری
- ارگانوی خشک: یک دوم قاشق چای خوری
- نشاسته ذرت: دو و یک دوم قاشق چای خوری
- پنیر پارمزان (رنده شده): یک سوم پیمانه
- خامه پرچرب: یک چهارم پیمانه
- برگ جعفری تازه (خردشده): 2 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه:
1. سینه های مرغ را از درازا به دو نیم برش دهید. آرد، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. برش های مرغ را ابتدا کاملا به مخلوط آرد آغشته کنید و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند و سپس کنار بگذارید.
2. کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و قارچ و سیر را در آن (حدود 3 دقیقه) تفت دهید تا قارچ نرم شود.
3. یک و یک چهارم پیمانه آب مرغ را در ظرفی که مرغ را تفت دادید بریزید. مخلوط قارچ و سیر را اضافه کنید. آویشن و ارگانو را اضافه کنید. پس از به جوش آمدن آب مرغ حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود 4 الی 5 دقیقه به آرامی بپزد و حجم مواد نصف شود.
4. یک قاشق سوپ خوری آب مرغ باقیمانده را با نشاسته ذرت مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید. مرتب مواد را هم بزنید. پنیر پارمزان و خامه را اضافه کنید و نمک و فلفل سیاه بزنید. مرغ را اضافه کرده و سرو کنید. برای تزیین از برگ جعفری تازه خرد شده استفاده کنید.
ناگت مرغ
مواد لازم:
- فیله مرغ (چرخ شده): 3 عدد
- شیر: به مقدار لازم
- تخم مرغ: 3 عدد
- نان تست: نصف یک عدد
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- پاپریکا: به مقدار لازم
- پودر سوخاری: به مقدار لازم
- روغن: برای سرخ کردن
- آرد: 3 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه:
1. نان تست را در مقداری شیر قرار دهید تا خیس بخورد. فیله مرغ چرخ شده، نان تست خیس خورده در شیر، یک عدد تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و پاپریکا را با هم مخلوط کنید.
2. گلوله هایی از مخلوط به دست آمده را جدا کنید و کف دست خود پهن نمایید. آنها را به آرد آغشته کنید و سپس در دو عدد تخم مرغ کمی زده شده فرو کنید و در آخر در پودر سوخاری بغلتانید.
3. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و ناگت ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
مرغ بریان معطر
مواد لازم:
- مرغ تازه (درسته): 1 عدد
- روغن مایع: به مقدار لازم
- ارگانوی خشک: به مقدار لازم
- فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- سیر (له شده): 2 حبه
- آویشن: به مقدار لازم
- پاپریکا: 2 قاشق چای خوری

طرز تهیه:
1. مرغ را شسته و خشک کنید. روغن مایع، ارگانو، فلفل قرمز، نمک، فلفل قرمز، نمک، فلفل سیاه، آویشن، پاپریکا و سیر له شده را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید.
2. این مخلوط را روی مرغ بمالید و ترجیحا تمام طول شب در یخچال قرار دهید. پس از گذشت این زمان مرغ را در فویل بپیچید و حدود 30 الی 40 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 190 درجه سانتی گردا (375 درجه فارنهایت) قرار دهید.
3. فویل را باز کنید و مرغ را حدود 30 دقیقه دیگر در فر قرار دهید تا کاملا بپزد.
کباب مرغ و آناناس
مواد لازم:
- سینه مرغ: 500 گرم
- آناناس تازه: 1 عدد
- فلفل دلمه ای قرمز: 1 عدد
- روغن: 2 قاشق سوپ خوری
- ارگانو: 2 قاشق سوپ خوری
- آویشن: دوسوم قاشق چای خوری
- زردچوبه: دوسوم قاشق چای خوری
- تخم گشنیز (پودر شده): یک قاشق چای خوری
- پاپریکا: یک قاشق چای خوری
- فلفل قرمز (پودر شده): یک سوم قاشق چای خوری
- برگ جعفری تازه (ریز خرد شده): دو قاشق سوپ خوری
- سیر (له شده): دو حبه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم

طرز تهیه:
1. سینه مرغ را به ابعاد کوچک برش دهید. آناناس و فلفل دلمه ای را نیز به ابعاد کوچک برش دهید.
2. تمامی چاشنی ها، برگ جعفری ریز خرد شده و سیر له شده را با هم مخلوط کنید. روغن را اضافه و مخلوط کنید. مرغ و مخلوط را در ظرف مناسبی با هم کاملا مخلوط کنید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و حداقل یک ساعت (ترجیحا از شب قبل) در یخچال قرار دهید تا مرغ مزه دار شود.
3. سیخ های چوبی را چند ساعت قبل از به سیخ کشیدن مرغ در آب قرار دهید تا خیس بخورند. مرغ، آناناس و فلفل دلمه ای را به سیخ کشیده و گریل کنید. می توانید آن ها را حدود 20 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند.
4. همچنین می توانید سیخ های کباب را حدود 20 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید تا کباب شوند.
نکاتی درباره مرغ:
• پوست مرغ دارای مقدار زیادی چربی اشباع است و به همین دلیل قبل از پخت باید پوست آن را کاملا جدا کرد.
• برای مزه دار کردن گوشت مرغ آن را در مخلوط ماست، پیاز، آّبلیمو، سرکه بالزامیک، سویا سس، چاشنی ها و... قرار دهید.
ادامه دارد...
مطالب مرتبط:
سالسای خیار ؛ کمی پیشرفته تر از ماست و خیارِ خودمان
مرغ با سس ماست و پیازچه
کوکوی مرغ با اسفناجِ پرخاصیت
سـوپ مینسترونه آسان؛ سـوپ کودکان بدغذا
رول لازانیای پپرونی ، با این پنیرهای متنوع
طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ ایتالیایی
طرز تهیه توپک پاستا
طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه، بدون نیاز به فر
طرز تهیه رول کلم – آشپزی با کلم و گوشت بوقلمون
بورانی بادمجان ؛ بورانی پرطرفدارِ تازه مد شده