کلم قمری; خواص و ارزش غذایی
کلم قمری ، یک سبزی محبوب در اروپاست اما تا قرن نوزدهم وارد آمریکا نشده بود. دارای رنگهای مختلفی است. کلم قمری بنفش رنگ،طعم تندتری نسبت به کلم سفید یا با رنگ سبز روشن دارد.
حقایق موجود در مورد کلم قمری:
نصف پیمانه ازاین کلم پخته شده حاوی ۲۴ کالری است. نصف پیمانه از آن دارای ۵.۵ گرم پروتئین و ۱.۵ گرم چربی است. چربی یا کلسترول ندارد. نصف پیمانه از این کلم بنفش یا سفید رنگ ۱۷ میلی گرم سدیم، یک گرم فیبر و ۴۴ میلی گرم ویتامین C دارد.
اهمیت مصرف کلم قمری:
از آنجایی که این کلم چربی یا کلسترول ندارد و کالری آن بسیار پایین است، میتواند برای سلامتی قلب مفید باشد. اگر با نمک کمتری پخته شود انتخاب خوبی خواهد بود. این کلم منبع خوبی از ویتامین C است زیرا نصف پیمانه از آن میتواند ۷۰ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را برطرف کند.
مزایا و خواص آن :
حاوی مواد شیمیایی گیاهی (فیتوکمیکالها) به نام ایزوتیوسیانات است که میتواند در برابر انواع مختلفی از سرطانها مقابله کند. ایزوتیوسیانات میتواند یک مانع در برابر هورمونهایی ایجاد کند که با سرطان سینه و پروستات مرتبط اند.
انتخاب صحیح:
برای اینکه از مزایای کلم بیشترین استفاده را ببرید، سعی کنید کلمی را انتخاب نمایید که قطر سه اینچی دارند. برگهای آن باید کامل باشد،هرچه کلم کوچکتر باشد طعم بیشتری دارد.از آنجایی که مزایای زیادی برای سلامت بدن دارد باید از آن استفاده کنید. سعی کنید کلم قمری را به صورت رشتههای نازک برش دهید و به صورت خام در سالاد استفاده نمایید. همچنین میتوانید آن را کبابی کنید.
موضوع : کلم قمری; خواص و ارزش غذایی
مطالب دیگر:
این خوراکی ها هموروئید (بواسیر) را وخیم می کنند
رنگ ها در میوه ها از چه سخن می گویند؟
به اندازه غذا خوردن را به كودكان بیاموزیم