ولی وقتی به مواد تشکیلدهندهی سوسی یا هات داگ و نحوهی ساخت آن نگاه میکنید، احتمالا با تعجب در مییابید چه خطراتی برای سلامتی آدمها در پسِ این غذای فوقالعاده محبوب پنهان شده است.

هاتداگ برای سلامتی مضر است
سوسیسها خوراکیهای فراوریشدهای هستند که هیچ ارزش غذایی ندارند. هیچ چیز طبیعی در ساختارشان وجود ندارد و کارخانهها این خوراکیها را به رباتیکترین شکل ممکن تولید میکنند؛ به طوری که این کارخانهها به شکل حیرتآوری ۳۰۰،۰۰۰ سوسیس در ساعت تولید میکنند.
ترکیب سنتی سوسی متشکل از گوشت خوک، گاو، و مرغ بوده است. در ساخت سوسیس از باقیماندههای برشهای استیک یا تکههای گوشت گاو و گوسفند و مرغ و اضافات بخش های قابل خوردن در کشتارگاهها استفاده میشود. این اضافات شامل بافت چربی، پوست، سر و پاهای حیوانات است.
این اضافات کاملا خرد و با یکدیگر مخلوط و به یک خمیر سفت تبدیل میشوند. برای آنکه سوسیس خوشمزه شود، افزودنیهای بسیاری به این خمیر اضافه میکنند؛ این افزودنیها شامل مقدار زیادی نمک، شربت ذرت، مونوسدیم گلوتامات (MSG)، نیترات، و مواد شیمیایی دیگر میشود.

نوع این مواد طعمدهنده بستگی به این دارد که سوسیس ها در چه مناطقی به فروش میرسند؛ زیرا آدمها در مناطق مختلف ذائقهها و سلیقههای مختلفی دارند. وزارت کشاورزی ایالات متحده و دیگر کشورها تولیدکنندگان را ملزم به درج فهرست کامل مواد طعمدهنده بر روی برچسب سوسیسها نکرده اند، بنابراین خودتان میتوانید بقیهی ماجرا را حدس بزنید. طعمدهندهها شامل مواد وحشتناکی نظیر مونوسدیم گلوتامات و کارمین است – کارمین رنگی است که از جوشاندن پوستهی یک نوع سوسک کوچک در آمونیاک یا کربنات سدیم بهدست میآید.
هاتداگ میتواند باعث سرطان شود
نیترات و نیتریت مواد مشکلساز دیگری در فهرست افزودنیهای مورد استفاده در تولید سوسیس یا هاتداگ هستند. این مواد در گرمای شدید با آمینهای موجود در گوشت فراوریشده ترکیب میشوند و نیتروزامین تولید میکنند.
نیتروزامین مادهای است که میتواند موجب سرطان شود – به ویژه سرطان رودهی بزرگ، مثانه، معده، و لوزالمعده.
بر اساس تحقیق موسسهی امریکایی تحقیقات سرطان، مصرف روزانه یک سوسیس یا هات داگ خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را ۲۱ درصد افزایش میدهد. حتی هات داگ های ارگانیک هم حاوی نیتریت هستند، و حتی گاهی میزان نیتریت سوسیس ها یا هات داگ های ارگانیک بسیار بیشتر از سوسیس ها یا هات داگ های معمولی است.
طبق یافتههای پژوهشی در دانشگاه هاوایی، به طور کلی گوشتهای فراوریشده خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را تا ۶۷ درصد افزایش میدهند.
درون سوسیس ها یا هاتداگها چیزهایی عجیبوغریبتر نیز پیدا میشود
گاهی اوقات اجسام خارجی نیز در این خوراکی محبوب پیدا شده است. طبق گزارشها چیزهایی نظیر چسب زخم، خرده شیشه، تیغ صورتتراشی، قطعات فلزی، کِرم و حشره، پای موش، و غیره در سوسیس ها یا هات داگ ها دیده شدهاند.
سرعت تولید میتواند باعث شود هرگونه آلایندهای بدون توجه مسئولان ناظر وارد محصول نهایی شوند، از این رو ممکن است با هر شگفتی عجیبوغریبی در هاتداگها روبهرو شوید.
سوسیس یا هاتداگ عامل چاقی در کودکان است
سوسیس یا هاتداگ در فهرست ناسالمترین خوراکیهایی قرار دارد که میتواند آمار ابتلا به چاقی در کودکان را به شدت افزایش دهد؛ و در نتیجه میتواند باعث ایجاد بیماریهای متعدد دیگری نیز شود.
اگر واقعا فکر میکنید نمیتوانید بدون سوسیس یا هاتداگ زندگی کنید، پس حداقل آن را فقط گاهی اوقات میل کنید و به دنبال سوسیس ها یا هاتداگهایی باشید که:
حاوی نیترات نباشند.
روی برچسب آنها ۱۰۰ درصد گوشت، ۱۰۰ مرغ نوشته شده باشد؛ به این ترتیب تقریبا مطمئن میشوید اضافات و پسماند در آنها وجود ندارد.
حاوی مونوسدیم گلوتامات، شربت ذرت، انواع نگهدارندهها و افزودنیها نباشد.
و حتیالامکان به شکل صنعتی تولید نشده باشد.
ولی بهترین توصیه این است که کلا از مصرف گوشتهای فراوریشده خودداری کنید. حتی اگر گوشت مصرف میکنید، حتما مطمئن شوید این گوشت از حیوانهایی تولید شده است که به شکل ارگانیک و به صورت طبیعی تغذیه و پرورش داده شدهاند. و هرگز فراموش نکنید همراه گوشت مقدار زیادی سبزیجات نیز مصرف کنید.