چرا به مشاوره نیاز داریم ؟

همه افراد خواستار داشتن ارتباطی گرم و صمیمی سرشار از عشق و علاقه با اطرافیان خود می باشند. اما چطور می توان رابطه ای سرشار از عشق را برقرار کرد؟ گاهی اوقات لازم است برای رسیدن به این هدف از افرادی که آگاهی و اطلاعات بیشتری دارند کمک بگیرید. بدین منظور مشاوران گزینه مناسبی برای کمک به ما هستند.
تصور میکنم بسیاری از شما که این مطلب را میخوانید احتمالا تجربه مراجعه به مشاور را دارید و حتما در آن لحظات حسی شبیه دودلی و نگرانی را تجربه کردهاید. اما سوال اساسی این است که واقعا چه کسانی در خانواده یا اطراف ما نیاز به مشاوره دارند؟ حتما میگویید این که سوال سختی نیست، خوب معلوم است کسی که خوشحال نیست یا در زندگی احساس سرخوردگی و انزوا میکند. در بیشتر مواقع دلیل خوشحال نبودن ما بسیار واضح و روشن است. شاید علت از دست دادن عزیزی یا از دست دادن چیز با ارزشی، بیماری خود یا یکی از بستگان، متارکه و جدایی، بیکاری و... باشد. در بعضی موارد دیگر علت ناراحتی تا اندازه ای روشن است. ما احساس کسالت و خفقان کرده و احساسمان را سرکوب کردهایم. با وجود داشتن یک خانواده خوب و دوستان زیاد باز هم احساس تنهایی می کنیم. شاید با افرادی مثل پدر و مادر، خواهر و برادر یا همسرمان احساس نبود تفاهم می کنیم. گاهی از اینکه در زندگیمان همه چیز بخوبی پیش نمی رود و از پس مشکلاتمان بر نمیآییم شرمنده میشویم. ممکن است این حس در ما به وجود آمده باشد که مثل دیگران خوب نیستیم و آدمهای بد و پلیدی هستیم... اما چرا باید درباره این موضوعات به جای خانواده و دوستان با یک غریبه صحبت کنیم؟
وقتی ناراحت هستیم افراد خانواده، دوستان، همکارانیا همکلاسیها متوجه خوشحال نبودن ما میشوند و اغلب این جملهها را از آنها میشنویم امروز مثل همیشه نیستی، چیزی شده؟ یا امروز سرحال نیستی و ما در جواب با آهی کوتاه میگوییم چیزی نیست. خوبم فقط کمی خستهام. نکته مهم این است که سهیم کردن دیگران در احساسمان راحت نیست و دلایل زیادی وجود دارد که علت ناراحتی خود را با آنان در میان نمیگذاریم و مهمترین دلیل آن ترس از پیامدهای این درددل است. به عنوان مثال اگر با والدین خود در میان بگذاریم شاید نتیجه آن سرزنش شدن، محدودتر شدن یا خرابتر شدن اوضاعمان باشد. پرهیز میکنیم از این که به رئیس یا مدیرمان بگوییم، چون ممکن است به افسردگی و ضعف در کار متهم و از ارتقا و پیشرفت شغلی محروم شویم. دوستانمان نیز اگر درباره غصههایمان بشنوند مهربانتر می شوند ولی ما میترسیم از این که کمکم جذابیت و شادیمان را در گروه دوستان از دست داده باعث کسالتشان شده و بتدریج از ما فاصله بگیرند. بنابراین شایستهترین فردی که مامی توانیم به او اعتماد کنیم و احساساتمان را تمام و کمال با او در میان بگذاریم فردی است که با اوهیچ نسبتی نداریم و او کسی جز یک مشاور نیست.عکس
مشاور به حرفهای ما با دقت گوش میدهد ولی هرگز درباره ما قضاوت نمیکند. به هیچ وجه در نظر او یک دوست ملالآور، فرزندی نا اهل، یک همسر کجخلق یا یک همکار ضعیف نخواهیم بود. به درددل ما خوب گوش میدهد، آنچه میگوییم و حتی آنچه را بیان نمیکنیم از خلال رفتار و گفتارمان متوجه شده و ما را همان طور که فکر می کنیم، با خطاها و اشتباهاتمان میپذیرد. هرگز نمیپرسد چرا او این گونه زندگی کرده، بلکه با ما همدردی می کند و با راهنماییهایش موجب آرامش ما می شود. مشاور روی مشکل ما سخت کار میکند و به ریشهیابی مساله موجود کمک میکند تا ما خود راهحل مشکلمان را پیدا کنیم و ببینیم دیگران چگونه ما را میبینند، ما چه تاثیری روی دیگران داریم و به ما یادآور میشود که چطور با رفتارمان دنیای پیرامون خود را میسازیم. هنگامی که ما با کشمکشهای درونی خود درگیر هستیم مشاور به استعدادهای بالقوهمان که ما را از دیگران متمایز میکند ایمان داشته و به رویاهایمان احترام میگذارد و به ما کمک میکند دنیا و واقعیتهای اطرافمان را آن طور که هستند ببینیم و بپذیریم. شاید هزینه کردن برای مشاوره مسخره و بیهوده به نظر برسد یا مراجعه به آنها موجبات شرمندگی برای ما باشد ولی گاهی واقعا وجود یک مشاور در زندگی شخصی و خانوادگی ما بسیار لازم و ضروریاست. مطمئن باشید وقتی احساس کنیم توسط کسی درک میشویم و نزد او دارای ارزش واحترام هستیم دوباره زندگی عادی خود را شروع خواهیم کرد و شاید هم برای اولین بار طعم زندگی واقعی را بچشیم.

چرا به مشاوره نیاز داریم ؟
مشاور یک فرد متخصص و با تجربه است که در همه زمینه ها می تواند شما را راهنمایی کند. متاسفانه فرهنگ مراجعه به مشاوره در کشور ما به درستی ایجاد نشده است و اغلب افراد بر این باورند ، فردی که به مشاوره مراجعه می کند ، روانی است. امروزه با توجه به اطلاع رسانی های انجام شده ، مراجعه به مشاوره تلفنی و مشاوره خانواده کانون مشاوران ایران رفتار منطقی و درستی به شمار می آید.
اکثر افرادی که به مشاوره مراجعه می کنند به منظور جلوگیری از بروز مشکلات در زمینه های مختلف زندگی می باشد.
دلایل مراجعه به مرکز مشاوره
در دنیای امروز بهترین پشتیبانی برای داشتن زندگی بهتر بهره مندی از مشاوران با تجربه و متخصص می باشد. در این مقاله قصد داریم انواع خدمات مشاوره ای رایج را بررسی کنیم :
مشاوره برای بهتر زیستن
برخورداری از زندگی بهتر ، حاصل داشتن برنامه ریزی درست در زندگی می باشد. بهره مندی از دانش ها مختلف از جمله پزشکی ، روانشناسی ، تربیت و… به ما کمک می کند تا زندگی سالم و لذت بخشی را تجربه کنیم. امروزه متخصصان مختلفی مانند رهبران دینی و متخصصان رشته های مختلف گوناگون برای ارائه طرح های مناسب جهت داشتن زندگی بهتر تلاش می کنند.
از جمله دلایل مراجعه به روانشناس مطلع شدن از فنون موفقیت در زندگی و کسب و کار است. همچنین برای با خبر شدن از توانایی های خود جهت شکوفا شدن آن می توانید به مرکز خدمات مشاوره و روانشناسی مراجعه کنید و برنامه ریزی لازم را انجام دهید. براساس تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان اگر فردی توانایی های خود را شناسایی کند ، می تواند زندگی خود و دیگران را متحول کند.
بنابراین برای شناسایی توانایی های پنهان خود و بهتر زیستن به دانش روانشناسی و روانشناختی نیاز خواهید داشت.

مشاوره برای مهارت آموزی
ممکن است شما در طول روز مطالعه زیادی در زمینه مختلف به عنوان مثال پزشکی یا خلبانی داشته باشید. اما دلیل نمی شود که شما بتوانید خلبانی هواپیما یا عمل جراحی را انجام دهید. ممکن است اطلاعات زیادی در زندگی فردی ، تحصیلی ، حرفه ای و… به دست آوریم، اما برای عملی کردن آنها باید توانایی تازه ای آموزش ببینیم.
بنابراین دلیل دوم برای مراجعه به مشاوره مهارت آموزی در زمینه های مختلف از جمله مطالعه ، نحوه برقراری ارتباط با دیگران ، مدیریت زمان و… می باشد.
مشاوره برای پیشگیری
پیشگیری یکی از بهترین روش ها درمان ، قبل از وقوع واقعه می باشد. ولی متاسفانه تعداد کمی از ما سراغ برنامه های پیش گیرانه می رویم. به عنوان مثال ممکن است هنگام مشاهده افت تحصیلی مشکلاتی به وجود بیاید که امکان حرکت به سمت اهداف بعدی را به ما ندهد. بنابراین بهتر است قبل از مشاهده کارنامه و مشروط شدن به فکر حل مسئله باشید.
قانون پیشگیری این گونه می باشد. با بروز اولین نشانه ، از پیشرفت آن جلوگیری کنیم. برای دچار نشدن به مشکلات بعدی اطلاعات خود را افزایش دهید.

مشاوره برای درمان
وقتی درباره مشکلات روحی و عصبی صحبت می شود ، واژه درمان برای افراد جالب به نظر نمی رسد. به همین دلیل اقدام به درمان به تعویق می افتد و عوارضی را به همراه خواهد داشت. بیماری های شایع مانند افسردگی ، استرس ، اضطراب ، وسواس و غیره نشانه های روشنی دارند که اگر شدت پیدا کنند حتما باید به درمان گر مراجعه کنید.
درنتیجه با تدبیری عاقلانه از بروز مشکلات جلوگیری کنید و زمانی که نیازمند درمان هستید ، سرسختی نکنید.
فرد مبتلا به افسردگی دچار منفی بافی می شود و مشکلات دیگری از این قبیل برای وی ایجاد میشود. فرد مبتلا به افسردگی امیدش را از دست می دهد و به سمت پوچی حرکت می کند. اگر چنین علائمی را در فردی مشاهده کردید حتما به مرکز خدمات و مشاوره روانشناسی مراجعه کنید.
موضوع : چرا به مشاوره نیاز داریم ؟
مطالب مرتبط :
بهترین مراکز مشاوره قبل از ازدواج در شیراز
مراکز مشاوره و روان درمانی شیراز
مشاوره کودک چیست؟