نقد و بررسی کتاب گزین گویه هایی از ویرجینیا وولف
زندگینامهی نویسندگان بزرگ برای خوانندگان حرفهای همیشه مهم بوده است. نمیتوان شاهکار خلق کرد بدون اینکه بخشی از داستانهای را زندگی کرده باشید. ویرجینیا وولف بهعنوان مبدع جنبش زنان در انگلستان یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان در این حوزه بهحساب میآید. جالب است بدانید که او زندگی سختی را هم گذرانده است و در طول زندگی خود دو بار با بیماری افسردگی دستوپنجه نرم کرده است و البته شایانذکر است که بار دوم مغلوب این بیماری شده است.
لویی بانرات در کتاب گزینگویههای ویرجینیا وولف به زندگی این نویسندهی بزرگ پرداخته است و در سخنان او را در مراحل مختلف زندگی جمعآوری کرده است.

دربارهی کتاب گزینگویههایی از ویرجینیا وولف اثر لیوس بانرات
کتاب گزینگویههای ویرجینیا وولف با عنوان اصلی (The sayings of Virginia Woolf)نوشتهی لیوس بانرات است. این کتاب برای نخستین بار در سال 1387 توسط انتشارات نگاه ترجمه و منتشر شد.
این کتاب نوشتاری از ویرجینیا وولف است به این معنی که هر فصل، بخشهای مختلف زندگی ویرجینیا وولف را بررسی میکند و گفتارهایی از وولف را در هر بخش میآورد و خواننده با تفکر و تعمق در این گفتارها میتواند با دیدگاه ویرجینیا وولف به زندگی آشنا شود.
ویرجینیا وولف که بود؟
آدالاین ویرجینیا وولف رماننویس، مقالهنویس، ناشر و منتقد انگلیسی متولد 26 ژانویه 1882 است. او از چهرههای برجستهی ادبی انگلستان شناخته میشود و سالهای بین دو جنگ جهانی، از مهرههای اصلی انجمن روشنفکری بلومزبری بود. ویرجینیا وولف یکی از مشهورترین نویسندگان قرن بیستم است و تقریباً بر همهی نویسندگان بعد از خود تأثیر شگفتانگیزی گذاشته است.
ویرجینیا وولف متولد شهر لندن در کشور انگلستان است. او فرزند پدری نویسنده و مادری اهل مطالعه بود، درنتیجه ویرجینیا از کودکی به منبع کاملی از کتاب دسترسی داشت. پدر ویرجینیا بیشترین تأثیر را در شکلگیری شخصیت دخترش داشت. پدر ویرجینیا او را دائماً تشویق به مطالعه میکرد و به ویرجینیا نشان میداد که چگونه باید با تمام احساسش یک شعر و یا داستان را بخواند.
یکی دیگر از تأثیرگذارترین افراد در زندگی ویرجینیا وولف همسرش لئوناردو وولف بود. لئوناردو کارمند پیشین ادارهی سیلان و از دوستان قدیمی برادر ویرجینیا بود. این زوج تا روزهای آخر زندگی ویرجینیا زوج خوشحال و خوشبختی بودند. اما متأسفانه ویرجینیا در طول زندگیاش دو بار درگیر بیماری افسردگی شد، او توانست بار اول بر این بیماری غلبه کند اما این دفعهی دوم که این بیماری به سراغ ویرجینیا آمد او را وادار به خودکشی کرد. نامهای خودکشی ویرجینیا به همسرش لئوناردو یکی از لطیفترین نامههای عاشقانه شناخته میشود.
نوشتههای ویرجینیا وولف در قرن بیستم باعث ایجاد جنبش زنان و فمینیسم شد. یکی از مهمترین کتابهایی که ویرجینیا وولف دربارهی حق زنان نوشته است کتاب اتاقی از آن خود است. وولف در این کتاب مسئلهای را تحت عنوان «خواهر شکسپیر» بیان میکند. او معتقد است که کسی نمیداند اما اگر درگذشته خانمها هم حق نوشتن و اتاقی از آن خود داشتند ممکن میبود که نویسندگانی در سطح شکسپیر و امثال او میشدند.
مروری بر فصلهای کتاب گزینگویههایی از ویرجینیا وولف
این کتاب در پانزده فصل نوشتهشده است.
- فصل اول:سالشمار زندگی
- فصل دوم: دربارهی خودش
- فصل سوم: جامعه انگلیس
- فصل چهارم: سیاست
- فصل پنجم: انگلیس و میهنپرستی
- فصل ششم: مذهب و کلیسا
- فصل هفتم: مرگ
- فصل هشتم: عشق و ازدواج
- فصل نهم: زنان و مردان
- فصل دهم: مردم
- فصل یازدهم: زندگی
- فاصل دوازدهم: بیماری و پزشکان
- فصل سیزدهم: غذا و آشامیدنی
- فصل چهاردهم: گفتهها، نامهها و خاطرهها
- فصل پانزدهم: بلومزبری و روشنفکران
در بخشی از کتاب گزینگویههایی از ویرجینیا وولف میخوانیم
درگیر ازدواج شدن با کسی که عاشقش نیستی مانند این است که بهناچار قدم به دنیایی بگذاری که در آن اشتیاق، فقط داستان مسافری است که از قلب جنگلها میگوید و بهندرت کسی به او گوشزد میکند که مردم عاقل به حقیقی بودن داستانش شک دارند.
شاعران گفتهاند عشق تمام وجود زن است و ما اگر در پی لحظهای باشیم که اورلاندو پشت میزش مینویسد... مطمئناً، زمانی که او زن و زنی زیبا و در عنفوان جوانی است، میبینیم که او فورا ادای نوشتن و فکر کردن را کنارمی گذارد و یا حداقل به این میاندیشد که توجه شکاربان را جلب کند،(و تا زمانی که او به یک مرد میاندیشد، هیچکس به فکر کردن یک زن اعتراضی ندارد) و بعد برایش یک یادداشت مینویسد (و تا زمانی که او یادداشتهای کوچک مینویسد هیچکس به نوشتن یک زن نیز اعتراضی ندارد)...
... افکار دخترانِ مردان تحصیلکرده هميشه فاصله دهان تا دستشان را طی میکند، نه فاصلهای را که زیر حبابهای سبز چراغهای مطالعه در اتاق راهبههای مدارس پرتافتاده است.
کلمه جامعه در ذهن چنان طنین میاندازد که زنگهای پریشان کننده یک موسیقی خشن: نباید، نباید، نباید. نباید بیاموزی، نباید به دست بیاوری، نباید داشته باشی.
یک زن چیست؟ به شما اطمینان میدهم که نمیدانم. باور نمیکنم شما هم بدانید. تا زمانی که او خودش را در تمام زمینههای هنری و حرفی که در مهارت بشر است، نشان نداده باشد، باور نمیکنم.
البته به خاطر ارزانی کاغذ تحریر است که زنها قبل از هر حرفهی دیگری بهعنوان نویسنده موفق شدهاند.
اگر زنی بخواهد داستان بنویسد، باید پول داشته باشد و اتاقی از آن خودش.
اصلاً و ابداً برای هیچ زنی مقدور نبوده است که در زمان شکسپیر نمایشنامههایی مانند او بنویسد.
این را فهمیدم اگر بخواهم کتابها را مرور کنم، باید با شبحی آشکار مبارزه کنم و آن شبح یک زن است. وقتی او را بهتر شناختم، به تأسی از قهرمان زن یک شعر معروف، فرشته خانه نامیدمش...
مطالب مرتبط:
معرفی کتاب قدرت بی قدرتان
معرفی رمان خارجی مرگ خوش
اسامی 25 کتاب پرفروش در دنیا در سایت آمازون!
بررسی رمان ایرانی خانهی لهستانیها - مرجان شیرمحمدی
معرفی رمان سور بز اثر ماریو بارگاس یوسا
منبع: فیدیبو