اين قسمتهاي مغز خانمها فعالتر است
به دليل افزايش فعاليت و بهكارگيري قسمتهاي فعال مغز، مغز خانمها در اين نواحي فعالتر و قويتر از آقايان است:
حس الهام دروني: داشتن اينكه چيزي يا كاري درست است بدون آنكه دليل يا منطق خاصي براي آن داشته باشيد.
حس همكاري: كه به همين دليل است كه زنان عموما مديران بهتري ميشوند.
حس كنترل برخورد: شايد به اين دليل باشد كه تعداد زناني كه به زندان ميافتند بسيار كمتر از مردان زنداني است.
حس احساسات مناسب: درواقع افرادي كه بيدليل دچار خوشحالي يا ناراحتي هستند و افراد سرخوش و كساني كه زياد به زندگي اهميت نميدهند و فقط دنبال خوشگذراني هستند بيشتر مرد هستند.
زنان بهتر تصميم ميگيرند
در اين مطلب ميخواهم ۵ راه براي اينكه از قدرت زنانه مغز استفاده كنيم را به شما بگويم.
كوفي انان، مديركل سابق سازمان ملل متحد يكبار در سخنرانياش گفت: «هيچ پروژهاي براي جامعه سودمندتر از پروژههايي كه زنان در آنها نقش اساسي بازي كنند، نيست.» اين هم يك واقعيت است. زنان سريعتر متوجه مشكلات ميشوند و سريعتر براي حل به آنها به دنبال كمك ميگردند. در مجموع از هر ۱۰ تماس كه با اورژانسها گرفته ميشود و فرد تماسگيرنده واقعا دچار مشكل است. ۸ تماس توسط خانمهاست، يا در مورد حل مشكلات كودكان در مدارس، كه در ۹۰درصد موارد مادران هستند كه براي حل مشكلات درسي يا مشكلات ديگر كودكان پاپيش ميگذارند. در نهايت هم اينكه براساس آمار سازمان بهداشت جهاني WHO، زنان بهطور متوسط ۷سال بيشتر از مردان عمر ميكنند و يكي از دلايل احتمالي اين موضوع اين است كه آنها بهتر از مغزشان استفاده ميكنند.
مشكلاتي كه مغز زنان براي شما به همراه دارد
در بخش مسئول بر الهامها و خلاقيتها و حسهاي دروني هم زنان فعالتر از مردان هستند و به همين دليل است كه زنان روي كودكان يا افراد سالمند بهتر نظارت ميكنند و پرستاران بهتري هستند. براي همين هم هست كه آنها ميتوانند كارهاي گروهي را بهتر انجام دهند. مثلا گروه سرود يا حركات موزون بهتري داشته باشند. اما به هرحال اين خصوصيات مثبت ميتواند جنبههاي منفي هم داشته باشد، براي مثال:
۱- حس همكاري و كار گروهي ميتواند سرعت فرد را كم كند و مانع پيشرفت شخصي او شود.
۲- حس همدلي ميتواند باعث شود كه تمام حواس فرد به ديگران باشد و او بيشتر از آنكه مراقب خودش باشد مراقب ديگران باشد.
۳- حس الهام دروني ممكن است باعث شود فرد كمتر سراغ منطق برود و گاه مرتكب اشتباهات غيرقابل بخشش در قضاوتهاي شخصياش شود.
۴- حس مناسب كنترل برخود ممكن است باعث شود فرد به سمت سلطهگري پيش برود و بخواهد ديگران را هم كنترل كند.
۵- احساسات مناسب داشتن هم در نقطه مقابل سرخوش بودن و به معناي آگاه بودن و هوشيار بودن و كمي اضطراب داشتن است كه درنهايت ميتواند به داشتن استرس و اضطراب زياد منجر شود.
براي خودتان هم دلسوز باشيد
۱- همدلي را با مراقبت از خود همراه كنيد
روز به روز به شمار زناني كه خارج از خانه كار ميكنند اضافه ميشود. به همين ميزان هم به زناني كه دچار بيتوجهي به سلامت خود هستند و به مسائل و نيازهاي خود توجه نميكنند. براي مثال خانمي كه براي همسر، فرزند و پدرش وقت ويزيت دكتر ميگيرد به مشكلات جسمي خود توجه نميكند، اما بايد بدانيد كه منطقيترين و درستترين كار اين است كه به خودتان هم به اندازه ديگران و حتي بيشتر از ديگران اهميت دهيد. اگر به فكر خودتان باشيد كمتر هم دچار اضطراب خواهيد شد (مكملهايي كه داراي تيانين و منيزيم و رلورا باشند به كاهش اضطراب كمك ميكنند).
حس ششمتان را با منطق همراه كنيد
۲- حس الهام دروني يك هنر مهم است كه بايد از آن خوب استفاده كرد
اگر اين توانايي را داشته باشيد ميتوانيد راهحلهاي بهتر و سريعتري براي مشكلات پيدا كنيد، اما لطفا هميشه صرفا به غريزه و حس دروني و حس ششم خودتان تكيه نكنيد. براي مثال شما ممكن است حس كنيد كه فردي كه كنار خيابان ايستاده و لباس پارهاي دارد يك سارق است اما اگر او فرد مصدومي بود كه كمك شما جانش را نجات ميداد چه؟ اگر يك حس دروني داشتيد با منطق و فكرتان و با استدلال آن را تجزيه و تحليل كنيد. هميشه به همسرم و دخترانم ميگويم: «لطفا سعي نكنيد فكر مرا بخوانيد. خودم براي خواندن آن به اندازه كافي مشكل دارم».
خانمها مديران بهتري هستند، اما…
۳- حس همكاريتان را تمرين دهيد
در مقالهاي كه نتايج آن در نشريه اقتصادي دانشگاه هاروارد چاپ شده، آمده بود: «چه چيزي يك تيم اقتصادي را موفقتر ميكند؟» و پاسخ داده شده بود:«تعداد زنان بيشتر عضو در گروه».
مردان هميشه حس رقابت دارند اما زنان حس همكاري بهتري دارند و بيشتر به موفقيت تيمي فكر ميكنند، براي همين هم هست كه مديران بهتري ميشوند. آنها هم بهتر همكاري ميكنند، هم حس دروني بهتري دارند، هم اهل كشف و شهود بهتر هستند و هم در شرايط پراسترس كمتر ريسك ميكنند اما يادتان باشد، حس همكاري هميشگي ميتواند گاهي اوقات كار را سخت كند. بعضي مواقع نياز به تصميمگيري فردي و سريع است. درضمن شما بايد بتوانيد نه گفتن را هم ياد بگيريد.
مواظب قندخونتان باشيد
۴- كنترل برخود، ميتواند زندگي شما را سالم كند
اگر قندخونتان تنظيم باشد كنترل بهتري بر خودتان خواهيد داشت، پس سالمتر غذا بخوريد و موادغذايي سالم را به بدنتان برسانيد. اگر قندخونتان بيفتد خون كمتري به مغزتان ميرسد و شما تصميمات اشتباهي خواهيد گرفت. درضمن حداقل بايد ۷ساعت در شبانهروز بخوابيد تا كنترلتان برخودتان حالت مطلوبي داشته باشد.
گوش به زنگ باشيد اما مضطرب نه
۵- حس نگرانيتان را مهار كنيد
اضطراب داشتن و نگران بودن، در مقادير كم، كه همان هوشياري و گوش به زنگ بودن است، بسيار مفيد است اما اضطراب و استرس هميشگي مرگبار است. براي همين ميزان اضطرابتان را كنترل كنيد. بهترين كار هم اين است كه از شيوههاي طبيعي استفاده كنيد. شيوههايي مثل حركات كششي، تنفسهاي هدفمند، ورزش، تفريح و خوردن مكملهاي دارويي HTP۵ و ويتامين ۶B.
مغز خانم ها چه توانایی هایی دارد؟
منبع: مجله زندگی ایده آل