لاغری موضعی با دستگاه لیزر Verju
لاغری موضعی با دستگاه لیزر Verju : بر خلاف نظر اکثر افراد و حتی برخی از متخصصینی که به راحتی برای افراد چاق روشهای تهاجمی تخلیه این بافت را تجویز و اجرا میکنند، بافت چربی بافتی بسیار پیچیده، ضروری ، به لحاظ متابولیکی فوق العاده فعال و در واقع یک غده درون ریز میباشد.
سوای سلول های چربی، بافت چربی شامل ماتریس یا شبکه بافتهای همبند، سلولهای عصبی، سلول های استرومای وسکولار که خود شامل سلول های مزانشیمال بنیادی مانند آنچه در مغز استخوان وجود دارد، سلولهای پیش ساز بافت اندوتلیال، پیش سازهای سلول های T ، B، مست سل ها و ماکروفاژها میباشد. این شبکه روی هم بافت چربی را تشکیل میدهند.
بافت چربی نه تنها به پیام های فرستاده شده از سیستم عصبی مرکزی و غدد موجود در بدن پاسخ میدهد، بلکه بعنوان یک غده بسیار پیچیده درون ریز علاوه بر بیان ژن های متعدد، فاکتور ها، هورمونها و سایتوکاین های مختلفی را ترشح مینماید. از جمله این فاکتورها میتوان به لپتین، آدیپونکتین، رزیستسن، PAI-1، پروتیینهای سیستم رنین آنژیوتانسین و سایتوکاین های بسیار اثر گذار در تمام بدن اشاره نمود.
بافت چربی با استفاده از گیرنده های متنوعی که در سطح سلول چربی یا در درون خود سلول ویا هسته سلول وجود دارد، پاسخگوی پیام های دریافتی از بافتهای مختلف و سیستم مرکزی عصبی میباشد.
چه بخواهیم و چه نخواهیم روشهای متعدد و مختلف کاهش بافت چربی بکار گرفته خواهد شد و حتی بیشتر هم میشود. بنابراین بهتر است بجای حذف کامل تمام روشها آنهائی را انتخاب نماییم که علاوه بر نداشتن عوارض و آسیب جدی، از انهدام کامل بافت جلوگیری نماید. یکی از مشکلات در لاغر شدن افراد عدم از بین رفتن لایه های سلولیتی میباشد که حتی در تهاجمی ترین روشها، از بین نمیرود و برای بهبود ظاهر ناحیه سلولیتی نیاز به جراحی های پلاستیک و یا روشهای تهاجمی دیگر مانند تزریق های متعدد زیر جلدی است. خوشبختانه با توجه به پیشرفت های فوق العاده در ابداع و تولید ابزار دقیق پزشکی، این حیطه نیز بی نصیب نبوده است. لیزر سالهای متمادی است که در علم پزشکی چه در اعمال جراحی و چه در پروسه های زیبائی مورد استفاده قرار میگیرد. چند سالی است که شرکت Erchonia بعد از استفاده از لیزر کم توان 630 نانومتر با دستگاه Zerona ، مدل جدیدی بنام Verju عرضه کرده است که کم توان تر از مدل Zerona بوده و با شعاع نوری 560 نانومتر بدون هیچ عارضه جانبی با روشی بسیار جالب علاوه بر کاهش مقدار چربی انباشته در زیر پوست، سلولیتها را نیز بهبود میبخشد. این دستگاه تنها دستگاه لیزری است که اجازه ورود به کانادا، (سختگیرانه ترین قوانین را در پزشکی دارد) دارد.
آیا نور لیزر میتواند سرطان زا باشد؟
نور لیزر به هیچ عنوان قادر به سرطان زا بودن نمی باشد حتی با توانهای بالا. مانند آنچه در جراحیهای طولانی مدت استفاده می شود. جالب آنکه امروزه برای از بین بردن غدد سرطانی مانند پروستات، از روش سوزاندن با لیزر استفاده می گردد. آنچه به اشتباه سرطانزا بودن را به ذهن متبادر میکند یکسان دیدن نور مرئی لیزر با اشعه هائی مانند گاما، ایکس ، پرتوهای ناشی از رادیواکتیو ویا رادیو تراپی در درجات بالای سرطان ها می باشد.
مکانیسم عمل دستگاه لیزر Verju
بر خلاف روشهای تهاجمی مانند لیپوماتیک و لیپوساکشن، ابدومینوپلاستی و حتی بسیاری از روشهای به ظاهر غیر تهاجمی اما منهدم کننده بافت چربی،در لیزر تراپی با دستگاه Verju ، سلولهای چربی صرفا از تری گلیسیرید(TG) انباشته در آنها تخلیه میشوند. در این روش در زمانی محدود بافت مورد تابش نور سبز قرار میگیرد که منافذی را موقتا در سطح سلول ایجاد میکند که سبب ورود TG به گردش خون میشود. مکانیسم ایجاد منفذ بهیچ عنوان بر اثر تابش تهاجمی مثل آنچه در اعمال جراحی از لیزر استفاده میشود نیست بلکه روشی منحصر بفرد در انگیزش میتوکندری سلولی در تولید ROS میباشد که به نوبه خود با پراکسیداسیون موقتی و لحظه ای غشای دو لایه سلول، خروج TG را سبب میشود.
بدین صورت بدون از دست دادن بافت زنده چربی میزا TG کاهش، حجم قابل توجهی از بافت چربی کم شده در حالیکه تمام مکانیسمهای حیاتی سر جایش میماند. فرض کنیم همه گیرنده ها و فاکتورهای یاد شده که در قسمت بررسی بافت چربی به آنها اشاره شد به شکل برچسب و دانه هائی در بدنه و داخل بادکنکهائی قرار داده شده اند که فضای اتاقی را پر کرده اند. با مکانیسم دستگاه Verju این بادکنک ها خالی شده اما خود بادکنک و برچسب و دانه هائی در بدنه و داخل بادکنکهائی قرار داشت سر جایشان باقی میمانند و وظایف خود را ادامه میدهند در حالیکه در روشهای تهاجمی و نیز روشهای به ظاهر غیر تهاجمی اما منهدم کننده بافت چربی، این بافت قابلیت خود را از دست داده و طبعا عوارض غیر قابل جبرانی را بهمراه خواهد داشت.
مقالات مرتبط:
مراکز لاغری موضعی با دستگاه در شیراز