غذاهای تابستانی با گوجه فرنگی ؛از پیتزا مارگاریتا تا سس سالسا
تابستان که می شود نه تنها سبد میوه و سبزی خانواده تغییری عمده می کند و ما با رنگین کمانی از طعم و مزه روبه رو می شویم ،غذاها هم به خاطر همین تنوع، رنگ و مزه دیگری می گیرند؛ به عنوان مثال همین گوجه فرنگی را که در اغلب غذاهای مان مورد استفاده قرار می دهیم طعم و رنگ تابستانی اش با دیگر فصل ها زمین تا آسمان فرق می کند و طبیعی است که همین اندازه طعم و رنگ غذاها را هم تحت تاثیر قرار می دهد.پس تا تابستان تمام نشده گوجه فرنگی هایش را از دست ندهید.
پیتزا مارگاریتا
1. فر را با حرارت 175 درجه سانتی گراد روشن كنيد.
2. برای هر نفر يک عدد خمير آماده پيتزا را روی سينی فر بگذاريد.
3. روی آن كمی روغن زيتون بماليد.
4. حالا نيم كيلو گوجه فرنگی پوره شده را با 2 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی، 2 حبه سير له شده، يک قاشق ريحان ريز شده و مقداری نمک و فلفل مخلوط كنيد و به صورت يک لايه نازک روی خمير پيتزا بريزيد.
5. سينی فر را به مدت يک ربع حرارت دهيد، بيرون بياوريد و روی سطح پيتزا را با پنير موتزارلای رنده شده بپوشانيد.
6. دوباره پيتزا را يک ربع ديگر حرارت دهيد و بعد برای سرو روی آن را با چند برگ ريحان تازه تزئين كنيد.
سس سالسا
1. 6 عدد گوجه فرنگی، 2 حبه سير، 2 عدد فلفل كبابی پوست و تخم گرفته، يک عدد پياز ريز، 1 قاشق سوپخوری روغن زيتون و آب ۱ عدد ليموترش را در مخلوط كن بريزيد.
2. چند ساقه پيازچه، مقداری برگ گشنيز و جعفری تازه و كمی نمک و فلفل به مواد بيفزاييد و مخلوط كن را روشن كنيد تا مواد خوب به صورت پوره در بيايد و سس مانند شود.
3. سس آماده را می توانيد تا چند روز در يخچال نگهداری كنيد.
4. اين سس با چيپس سيب زمينی و ذرت يا نان برشته و بيسكويت يا سبزيجات نواری باريک خرد شده و همين طور انواع غذای گوشتی سرو ميشود.
گوجه فرنگی شکم پر
1. 8 عدد گوجه فرنگی سفت متوسط را بشوييد.
2. يک سانتی متر از سر آنها را برش بزنيد و به صورت يک در جدا كنيد.
3. حالا داخل آنها را با یک قاشق مربا خوری بيرون بياوريد.
4. 200 گرم گوشت چرخ كرده را با يک عدد پياز در روغن تفت دهيد تا رنگ آن قهوهای شود.
5. بعد به آن نمک، فلفل و ادويه بزنيد. حالا گوشت داخل شكم گوجهها را به همراه 3 قاشق جعفری خرد شده به مواد اضافه كنيد.
6. بعد از چند دقيقه مواد را از روی حرارت برداريد تا خنک شود. يک پيمانه پنير پيتزای رنده شده بریزید و بعد داخل گوجهها را با اين مواد پر كنيد.
7. گوجهها را در ظرف مورد نظر بچينيد و در فر با دمای 175 درجه سانتی گراد حرارت دهيد تا پنير آب شود.
8. اگر عجله داريد ژامبون خرد شده را جايگزين گوشت چرخ كرده كنيد.
خورش بامیه با گوجه و سیر
1. يک عدد پياز متوسط نگينی خرد شده و 2 يا 3 حبه سير له يا ورقه شده را در كمی روغن تفت دهيد و 10 تكه گوشت خورشی هم به آن بيفزاييد.
2. وقتی رنگ گوشت تغيير كرد زردچوبه، نمک و فلفل هم اضافه کنید. بعد يک پيمانه پوره گوجه فرنگی و يک پيمانه آب گوجه فرنگي بيفزاييد.
3. در اين فاصله كه گوشت می پزد، نيم كيلو باميه را در كمی روغن تفت دهيد.
4. وقتی از پخت گوشت مطمئن شديد باميه را در 5 دقيقه آخر به گوشت اضافه كنيد.
5. برای طعم دار كردن خورش از 2 قاشق آبليمو استفاده كنيد. اين خورش را با پلو سر كنيد.
اسموتی گوجه ای رژیمی
1. دو عدد گوجهفرنگي رسيده، يك عدد خيار متوسط پوست كنده، يك ساقه كرفس، يك مشت برگ جعفري و چند تكه يخ را در مخلوطكن بريزيد.
2. كمي نمك و در صورت تمايل مقداري فلفل به آنها اضافه كرده و مخلوطكن را روشن كنيد.
3. اگر گوجهها خيلي آبدار نيستند 1 پيمانه هم آب گوجهفرنگي بيفزاييد و مواد را خوب مخلوط كنيد تا يكدست شود.
4. این اسموتی را برای سرو در ليوان مخصوص بريزيد و با برگ كرفس يا جعفری سرو كنيد.
دمی گوجه فرنگی
1. يک پياز متوسط را نگينی خرد كنيد و در مقداری روغن در قابلمهای مناسب تفت دهيد.
2. زردچوبه و فلفل را هم بيفزاييد.
3. 5 عدد گوجه فرنگی را پوره يا رنده كنيد و به همراه كمی نمک به قابلمه اضافه کنيد.
4. بعد از چند دقيقه یک عدد سيب زمينی نگينی خرد شده را به مواد اضافه کنید.
5. سيب زمينی كه نيم پز شد، 3 پيمانه برنج شسته شده را به همراه 3 پيمانه آب اضافه كنيد و هم بزنيد.
6. آب غذا كه بخار شد، دم كنی بگذاريد. بعد از 45 دقيقه تا يک ساعت غذا آماده است.
سالاد لوبیا قرمز و آووکادو
1. يک سوم پيمانه آب ليموی تازه، نصف پيمانه روغن زيتون، يک حبه سير خرد شده، نمک و كمی فلفل سياه را در شيشه درداری بريزيد و خوب تكان دهيد.
2. سس آماده را كنار بگذاريد.
3. 2 پيمانه لوبيا قرمز پخته و يک و نيم پيمانه دانه ذرت پخته را در كاسه ای بزرگ بريزيد.
4. حالا يک آووكادوی درشت را پوست بگيريد و دو سانتی خرد كنيد.
5. يک فلفل دلمهای قرمز و 2 عدد گوجه فرنگی را هم خرد كنيد و به همراه 6 ساقه پيازچه ريز شده به مواد داخل كاسه بيفزاييد.
6. نصف پيمانه هم گشنيز خرد شده بریزید و بعد سالاد را با سس مزه دار كنيد.
خوراک گوجه و بادمجان ورقه ای
1. 3 عدد بادمجان را با پوست بشوييد، ورقه كنيد، كمی نمک بزنيد و بعد از مدتی در كمی روغن تفت دهيد.
2. سه عدد سيب زمينی متوسط را هم ورقهای برش بزنيد و در كمی روغن تفت دهيد.
3. فر را با حرارت 200 درجه سانتی گراد روشن كنيد تا گرم شود.
4. ظرفی مناسب فر را چرب كنيد و سيبزمينی ها را در آن كنار هم بچينيد.
5. روی هر ورقه سيب زمينی يک برش بادمجان سرخ شده و يك برش گوجه فرنگی هم بگذاريد.
6. بعد دو پيمانه گوجه فرنگی رنده شده و نصف پيمانه آب جوشيده شده را با كمی نمک، فلفل و پودر آويشن مخلوط كنيد و در ته ظرف بريزيد.
7. حالا روی ظرف را با فويل آلومينيوم بپوشانيد و به مدت 25 دقيقه در فر بگذاريد.
8. بعد از اين مدت ظرف را بيرون بياوريد، فويل را برداريد و روی غذا را با يک پيمانه پنير پيتزای رنده شده كه با نصف پيمانه پنير پارمسان مخلوط شده بپوشانيد و دوباره به مدت 15 دقیقه در فر بگذاريد تا روی غذا برشته و طلايی شود.
موضوع: غذاهای تابستانی با گوجه فرنگی ؛از پیتزا مارگاریتا تا سس سالسا
مطالب مرتبط:
پیتزا گوجه فرنگی ،ریحان و ذرت
طرز تهیه پیتزا مکزیکی تند با نان تورتیلا
سوپ تابستانی و هیجان انگیز
اسپاگتی بادمجان پیچ ؛خوراک بقچه ای تابستانی