طرز تهیه کلم پلو شیرازی تند
پلو در آشپزی ایرانی، آذربایجانی، ترکیه، ازبکستان و بسیاری از کشورهای خاورمیانه به برنجی گفته می شود که با مواد دیگری مانند انواع گوشت، سبزیجات، حبوبات و خشکبار و حتی انواع ادویجات، طبخ میشود که تهیه آن به هر دو صورت کته و آبکش ممکن است. در برخی غذاها نیز ممکن است پس از طبخ کامل چلو (برنج ساده) آن را با مواد دیگر مخلوط و پلو را تهیه می کنند.
یکی از انواع پلوهای خوشمزه، پلو کلم شیرازی است. کلم پلو غذای سنتی شیراز میباشد که به طور معمول از کلم و برنج و سبزی مخصوص تهیه میشود.برای پختن این غذا ابتدا کلم سفید را کمی سرخ کرده و سپس به برنج در حال دم کردن اضافه میکنند.در این غذا از ادویه، زردچوبه، زعفران استفاده میشود.
مواد لازم برای آماده سازی کلم پلو شیرازی
- کلم برگ کوچک نصف 1 عدد
- برنج 2 پیمانه
- پیاز متوسط 1 عدد
- گوشت چرخ شده 200 گرم
- سرکه 3 تا 4 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- زیره سیاه 1 قاشق چای خوری
- زردچوبه، نمک و فلفل قرمز به میزان کافی
- زعفران دم شده به میزان کافی
- گوجه فرنگی 1 عدد بزرگ
- گرد لیمو به میزان کافی
دستور آماده سازی کلم پلو شیرازی
- پیاز را خرد کنید و در ماهیتابه آن را سرخ کنید تا طلایی شود.
- گوشت چرخ شده را به پیاز اضافه کنید و آن را نیز تفت دهید.
- گوجه فرنگی را خرد کنید یا بهتر است در مخلوط کن آن را مخلوط کنید و به گوشت اضافه کنید.
- بگذارید گوجه فرنگی تفت بخورد تا به خوبی آب آن گرفته شود.
- گلم را بشویید و خرد کنید (به سلقه خود) سپس در ظرف جداگانه آن را در روغن تفت دهید و سرکه را به آن بزنید.
- کلم سرخ شده را نیز به مواد بیفزایید و بگذارید تفت داده شود.
- در ظرف را بگذارید و اجازه دهید کلم نرم شود.
- پس از اینکه مواد به خوبی آب خود را از دست دادن ادویه، گرد لیمو، رب گوجه فرنگی و نمک وفلفل را اضافه کنید و زیر آن را خاموش کنید.
- برنج را بگذارید بپزد تا نرم شود سپس آبکش کنید.
- کف ظرف را کاهو یا کلم بگذارید و برنج را روی آن بریزید سپس با مواد مخلوط کنید و زیره را روی برنج بریزید و در آن را بگذارید تا دم بکشد.
نکات جالب در مورد کلم پلو شیرازی
- افزودن زیره به کلم پلو کاملا سلیقهای است و میتوانید آن را اضافه نکنید.
- کلم پلو شیرازی بایستی تند باشد ولی با ذائقه شما دوستان تنظیم میشود.
- ادویه کاری طعم کلم پلو را بهتر خواهد کرد.
- گرد لیمو نیز طعم بسیار عالی به آن خواهد داد.
- اضافه کردن سرکه به کلم نیز اجباری نیست برای از بین بردن بوی کلم فقط کافیست آن را خوب تفت دهید.
کلم پلو شیرازی