طرز تهیه مربا آلبالو
آلبالو (فارسی شرقی:آلوبالو) نام درخت و میوهای است بومی جنوب غرب آسیا و اروپا با (نام علمی: Prunus cerasus). میوه آن ترش مزه و سرخ رنگ است. بلندی درخت آن ۳ تا ۱۰ متر است. صد گرم آلبالو ۱۶ گرم مواد قندی، ۰/۸۵ گرم پروتئین و ۸/۶ کالری دارد. بعلاوه صد گرم آن حدود ۵۰ میلی گرم کلسیم، ۲۰ میلی گرم فسفر، ۱ میلی گرم آهن، ۴۰۰ واحد بینالمللی ویتامین آ، ۰/۱۴ میلی گرم تیامین، ۰/۱۲ میلی گرم ریبوفلاوین، ۵ میلی گرم ویتامین C و نیز مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی و املاح دیگر دارد[نیازمند منبع].
برای آلبالو خواص زیادی ذکر کردهاند که از جمله میتوان به ارزش آن در درمان التهاب کلیه، سلامتی قلب، ناراحتیهای کبد، معده و روده و نیز بیماریهای تبدار اشاره کرد. دم کرده آلبالو خاصیت ادرار آور داشته و از قدیم به ارزش آن توجه داشتهاند.
از آلبالو میتوان برای تهیه آلبالو پلو، اشکنه آلبالو، شربت آلبالو و ترشی آلبالو استفاده نمود. در ادامه میخواهیم به دستور تهیه مربای آلبالو بسیار ویژه بپردازیم... .
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو
- آلبالو 4 پیمانه
- شکر 4 پیمانه
- آب 1 و 1/4 پیمانه
برای کمتر و یا بیشتر کردن مربا، مقدار آلبالو و شکر به یک مقدار می بایست زیاد و یا کم شود.
دستور پخت مربای آلبالو
- آلبالو را به خوبی بشویید.
- هسته و چوب آن را جدا کنید.
- آلبالوها را در ظرفی که میخواهید آن را بر روی شعله قرار دهید بریزید.
- شکر را به آن اضافه کنید و از شب قبل به آن استراحت دهید در این حالت آلبالو آب میاندازد و شکر نیز در آب میوه حل میشود.
- سپس ظرف را بر روی شعله بگذارید.
- آب را نیز به آن اضافه کنید (برای داشتن شربت آلبالو).
- حرارت را ملایم کنید و هر چند وقتی آن را بهم بزنید (با قاشق چوبی).
- زمانی که حجم مواد به 2/3 حجم اولیه خود رسید آن را از روی شعله بردارید.
- اجازه دهید سرد شود سپس با قاشق تمیز و خشک آن را در ظرف مخصوص بریزید و نگهداری کنید.
نکات
- ریختن مربا و شکر در ظرف و نگهداری آن در یخچال از شب گذشته برای این است که شکر باعث آب انداختن میوه میشود و خود شکر نیز در آب میوه حل میشود در این حالت مربا شما خوش رنگ خواهد ماند و سیاه نمیشود.
- اگه میزان مربا کمتر یا بیشتری خواستید تهیه کنید میزان شکر و آلبالو به یک اندازه است و میزان آب به ازای 3 پیمانه آلبالو و 3 پیمانه شکر، 1 پیمانه آب میباشد.
- میزان آبی که اضافه میشود برای داشتن شربت بعد از تهیه مربا خواهد بود.
- مدت زمان روی شعله حدود 40 دقیقه خواهد بود.
- غلظت مربا زمانی که گرم است مشخص نیست باید سرد شود تا غلظت خود را نشان دهد.
مربای آلبالو با کره و مخلفات صبحانه بسیار عالی برای شما در فصل تابستان خواهد بود.