طرز تهیه مارمالاد آلبالو خوشمزه و لذیذ
این واژه مارمالاد برای اولین بار در سال ۱۴۸۰م به واژه نامهٔ کشور انگلستان وارد شد. اصل این واژه اسپانیایی است و به معنی کنسرو قابل نگهداری است که از میوه تهیه میشود.
رومیها از مردم یونان یادگرفته بودند که اگر میوهٔ به را همراه با عسل به آرامی بپزند، مربایی سفت و خوبی حاصل میشود (البته آنها هنوز به وجود پکتین درون میوه که خود، سبب سفت شدن میشود پی نبرده بودند). مخلوط کردن میوه با عسل به این دلیل صورت میگرفت که بسیاری از انواع میوهٔ به، آن قدر سفت بودند که نمیشد بدون عسل آنها را مصرف نمود. در کتاب آشپزی مردمان رومی، دستورالعملی برای نگهداری از میوه وجود دارد که در آن، کل میوهٔ به (به همراه پوست و هسته) را همراه با ساقه و برگها داخل ظرفی که درون آن عسل رقیق شده قرار داشت میریختند. به این مخلوط، ادویه هم اضافه نموده و آن را میجوشاندند. مارمالاد در قدیم به این صورت تهیه میشد.
تحول در تهیهٔ مارمالاد و استفاده از انواع میوه از جمله مرکبات برای درست کردن آن، از سدهٔ ۱۷ و آن هم از کشور انگلستان رایج شد. در کشورهای اروپایی، مارمالاد به کنسرو ژلهای مانند انواع میوهجات اطلاق میگردد.
کشور اسکاتلند، تاریخچه طولانی در پخت مارمالاد دارد. داستان از آنجا شروع شد که در دهه ۱۷۰۰م، یک کشتی اسپانیایی باری که پرتقال حمل میکرد، به دلیل طوفان در بندر داندی در اسکاتلند لنگر انداخت. یکی از خرده فروشهای داخل کشتی به نام جیمز کیلر، مقدار زیادی پرتقال از کشور انگلستان به قیمت ارزان خریداری نمود؛ اما زمانی که به شهر خود رسید هیچکدام از مشتریانش حاضر نشدند که این پرتقالهای تلخ را خریداری نمایند. به همین دلیل، او این پرتقالها را به خانه نزد همسرش برد تا او از آنها کمپوت تهیه نماید. این نوع مارمالاد تهیه شده از پرتقال، بسیار مشهور شد و اعضای این خانواده به طور جدی تجارت تولید مارمالاد را پی گرفتند. در سال ۱۷۹۷م، آنها کارخانه مارمالاد را تأسیس نمودند. مارمالادهای آنها شامل تکههای بزرگی از پوست پرتقال هم میشد. این روش، هنوز هم در تهیهٔ مارمالادهای پرتقالی به کار میرود. در ایران این روش به صورت خاصی رونق گرفته است. همانطور که گفته شد مارمالاد از میوهجات تهیه میشود و یکی از انواع مارمالاد، مارمالاد آلبالو است که با ترکیب پرتقال طعم و عطر بسیار جذابی خواهد داشت که بر روی نان یا بیسکویت به عنوان صبحانه یا میان وعده بکار میرود.

مواد لازم جهت تهیه مارمالاد آلبالو
- آلبالو تازه 1 کیلوگرم
- پرتقال خرد شده 2/3 پیمانه
- شکر 3 و 1/2 پیمانه
- آبلیمو 1/4 پیمانه
- کره 1 قاشق غذاخوری
- شیشه 1 عدد
دستور تهیه مارمالاد آلبالو
- آلبالو و پرتقالها را به خوبی بشویید.
- پرتقال ها را از وسط ببرید و هستههای آن را جدا کنید.
- هسته آلبالو را نیز جدا کنید.
- هم گوشت و هم پوست پرتقال ها را ریز خرد کنید.
- 2/3 پیمانه از پرتقال خرد شده را جدا کنید.
- تمام مواد لازم را در ظرفی بریزید که گنجایش مواد را داشته باشد و به آرامی هم بزنید تا شکر آن به خوبی حل شود.
- ظرف را بر روی شعله بگذارید و دمای زیر شعله را در حد متوسط بالا ببرید و به آرامی هم بزنید.
- تا دمای جوش و بسته شدن یعنی غلیظ شدن مواد، آن را بر روی شعله نگه دارید و به سرعت هم بزنید.
- سپس مواد را در شیشه قرار دهید و ¼ شیشه را خالی نگه دارید.
- سپس بر روی آن حوله مرطوب قرار دهید تا دم بکشد.
- و در آن را در حمام آب گرم به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا فرایند دم کشیدن آن کامل شود.
راز و رمز خوشمزه شدن مارمالاد آلبالو
مواد اولیه را با شکر مخلوط کنید و به مدت 2 ساعت کنار بگذارید.
میتوانید از پرتقال استفاده نکنید.
شیرینی آن بستگی به سلیقه شما دارد اگر شیرینی کمتری دوست دارید یا با نان شیرین میل میفرمایید شکر کمتری اضافه کنید.