طرز تهیه سیب زمینی برشته در فر
سیب زمینی برشته پرادویه یک بغل بشقابی عالی برای انواع غذاها از جمله مرغ سرخ کرده و استیک آبدار است. این بغل بشقابی عالی و رژیمی با ادویهها حسابی مزه دار شده و در فر با حداقل روغن پخته میشود. ظاهر زیبای این سیب زمینی برشته بخصوص برای بچههای مدرسهای جالب است و میتوانید به عنوان میان وعده برای آنها درست کنید.
چه بغل بشقابی برای ناگت مرغ در فر میخواهید؟ پوره سیب زمینی، سبزیجات برشته در فر یا همین سیب زمینی برشته پرادویه، من که این یکی را ترجیح میدهم، چون هم کم روغن است و هم پر چاشنی. برای درست کردن این نوع سیب زمینی برشته نیازی نیست که پوست آن را بگیریم بلکه باید با برس مخصوص خوب آن را پاک کنیم. من از برس مخصوص شستن سبد سبزی استفاده میکنم و یا اسکاچ استفاده نشده ظرفشویی.
به این ترتیب شما مقداری از مواد مفیدی را که داخل پوست سیب زمینی هستند، حفظ میکنید. سیبزمینیها به شکل قاچ قاچ خرد میشوند و این مدل سیبزمینی برای بغل بشقابی انواع گوشت و ماهی از همه بهتر است. همچنین لایه بیرونی سیب زمینی کاملا برشته و لایه داخلی هم کاملا مغز پخت است.

سیب زمینی مورد استفاده شما هر نوعی میتواند باشد، اما سعی کنید از سیب زمینیهایی با پوست صاف و تمیز استفاده کنید و یا سیب زمینی پشندی (سیب زمینی ایرانی) که این روزها به سختی در بازار یافت میشود. تعداد قاچ سیب زمینی بستگی به اندازه آن دارد و معمولا بین ۴ تا ۸ قاچ بر حسب کوچک یا متوسط بودن است. پس از قاچ کردن آنها را مزهدار میکنید.
نوع ادویه به دلخواه شما تعیین میشود. برای اینکه ظاهری قرمز و برشته داشته باشد، ترکیب پاپریکا و چیلی از همه بهتر است، اما استفاده از کاری هم طعم خوبی به آن میدهد. پس از قرار دادن این قاچهای سیب زمینی مزهدار شده روی سینی فر کاغذ گرفته، با اسپری روی آن روغن بپاشید. ظرف اسپری روغن پلاستیکی ارزانترین نوع این ظرف است و اگر میخواهید پول بیشتری خرج کنید یک نمونه استیل آن را خریداری کنید.
روغن مورد استفاده هم بهتر است از نوع روغنهای پرس سرد نباشد. این سینی پر از سیبزمینی را در فری گرم شده با حرارت ۲۰۰ درجه سلسیسوس میگذارید تا سیبزمینیها بپزند و برشته شوند. سپس این خوراکی را گرم با سس کچاپ خانگی سرو کنید.

من قبلا از دوستانی در اکثر نقاط دنیا پرسیده بودم که بهترین روش برای درست کردن سیب زمینی بدون سرخ کردن چیست و شیوههای مختلفی را دریافت کردم. یک نفر سیب زمینی را به همین شکل و روی شبکه فر گذاشته بود که نتیجه کار عالی بود. درست کردن سیب زمینی به این روش باعث میشود با حداقل روغن یک سیب زمینی برشته زیبا و خوشمزه داشته باشید.
اگر بخواهید سیب زمینی را سرخ کنید نمیتوانید آن را مزهدار کنید، چون ادویه در روغن داغ میسوزد و سیبزمینی ظاهری سوخته و بد پیدا میکند. اما در این روش سیب زمینی پراویه دارید. برای استفاده از ادویه تنها به مقدار کمی از آنها نیاز دارید. من ترکیب پودر سیر، زیره، چیلی را به عنوان یک سهم و پاپریکا را به عنوان سهم دیگر پیشنهاد میکنم.
مواد لازم
- سیب زمینی: ۱ کیلو
- پاپریکا: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر چیلی: ۱ قاشق چایخوری (اختیاری)
- پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری
- پودر پیاز: ۱ قاشق چایخوری
- نمک دریا: به اندازه لازم
- فلفل سیاه تازه آسیاب شده: به میزان لازم
- اسپری آشپزی کم چرب یا روغن زیتون
طرز تهیه
۱. فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سلسیوس روشن کنید.
۲. سیب زمینیها را کاملا بشویید و با برس یا اسکاچ بسابید تا گل آن کاملا جدا شود. توصیه میکنم از سیب زمینیهای با پوست تمیز و صاف استفاده کنید. نیازی به خشک کردن سیب زمینی نیست. آن را به صورت قاچ برش بزنید که بسته به بزرگی سیب زمینی بین ۴ تا ۸ قاچ است. یک اندازه بودن برشها بسیار مهم است تا به این ترتیب در فر به طور یکسان پخته شوند. لازم نیست پوست سیب زمینی را جدا کنید.

۳. سیب زمینیها را داخل کاسه گود و بزرگی بریزید. با اسپری آشپزی روی آنها روغن اسپری کنید. در صورتی که اسپری ندارید خیلی راحت حدود ۲ قاشق روغن زیتون روی آنها بریزید. سپس آنها را بهم بزنید تا روغن همه آنها را چرب کند. حالا ادویهها را روی سیب زمینیها بریزید و دوباره بهم بزنید. میتوانید این کار را همزمان با ریختن روغن انجام دهید. سعی کنید جوری بهم بزنید که ادویه روی سیبزمینیها به طور مساوی و یکدست قرار بگیرد. حالا با نمک و فلفلسیاه بیشتر مزهدار کنید. البته می توانید روغن و ادویهها را ابتدا در کاسه بریزید و مخلوط کنید سپس سیب زمینیها را روی آنها ریخته و خوب بهم بزنید.

۴. یک عدد سینی فر بزرگ یا دو عدد کوچک را کاغذ مخصوص فر بگذارید. سیبزمینیهای مزهدار شده را به صورت یک لایه کف سینی بچینید. سینی را در فر گذاشته و به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه یا تا موقعی که طلایی و برشته شوند، بپزید.. اگر از اون تستر استفاده میکنید دما را روی ۲۲۰ درجه بگذارید.

۵. پس از بیرون آوردن از فر در حالی که هنوز گرم هستند با نمک مزهدار کنید. اگر از بابت سرخ نشدن دو سمت قاچ سیب زمینی نگران هستید، میتوانید پس از ۱۵ دقیقه، سینی را خارج کرده و سیب زمینیها را برگردانید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر بگذارید تا آن روی سیبزمینی هم برشته شود.

۶. این سیب زمینی را میتوان با سس کچاپ خانگی یا باربیکیو سرو کرد و یا به عنوان یک ماده طعم دهنده به سالاد اضافه کرد. اضافه آن را هم میتوانید فریز کنید.

نکات مهم
- برای اینکه داخل سیب زمینی خیلی خوب پخته و پفکی شود بهتر است از سیبزمینیهایی با بافت مناسب استفاده کنید. بعضی از سیب زمینیها بسیار سفت هستند که در این صورت باید آنها را به میزان کمی آب پز کنید.
- سیب زمینیها را دقت بشویید و تمیز کنید. برای این کار میتوانید از برس شستشوی ظرف یا اسکاچ و یا حتی سیم ظرفشویی استفاده کنید.
- می توانید ادویهها را داخل کیسه زیپ لاک بریزید سپس برشهای سیب زمینی را داخل این کیسه ریخته و مزه دار کنید. انی روش ساد هتر است و نتیجه خوبی میدهد.
- اگر بخواهید که سیب زمینیها بیشتر برشته شود، پس از ریختن آنها در سینی میتوانید در میانه زمان پخت، سینی را از فر خارج کرده و با اسپری روی آنها روغن بپاشید سپس دوباره داخل فر بگذارید.
منبع: برترینها
موضوع: طرز تهیه سیب زمینی برشته در فر
مطالب مرتبط:
طرز تهیه کوفته سیب زمینی شکم پر
تهیه برگر خانگی با چیپس سیب زمینی
طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده با سیب زمینی