طرز تهیه باقلوای یزدی خانگی
تهیه باقلوا سنتی یزد، کمی مشکل است اما با کمی صبر و حوصله و دقت میتوانید آنرا تهیه کنید و مطمئناً اگر آنرا در منزل تهیه کنید از طعم آن بیشتر لذت خواهید برد.
مواد لازم باقلوای یزدی :
مایه داخل باقلوا
- پودر پسته یا بادام ۳۰۰ گرم
- پودر قند ۱۵۰ گرم
- هل ۱/۲ قاشق غذا خوری
شربت باقلوا
- شکر ۵۰۰ گرم
- آب ۲ لیوان
- گلاب ۱/۲ لیوان
مواد لازم لواش باقلوا
- تخم مرغ (زرده) ۲ عدد
- روغن مایع ۳ قاشق سوپ خوری
- بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق مربا خوری
- شیر ۱ استکان
- کره ۱۰۰ گرم
- نمک به مقدار لازم
- گلاب به مقدار لازم
- آرد سفید به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول (: مایه داخل باقلوا):
- پودر بادام یا پسته را با پودر قند و هل، خوب مخلوط کنید و آن را نگه دارید
مرحله دوم ( شربت باقلوا)
- شکر را با آب مخلوط کنید و روی آتش بگذارید. زمانی که جوش آمد و کمی غلیظ شد.
- گلاب را اضافه کنید و پس از چند جوش شربت را از روی اجاق بردارید. از صافی رد کنید و نگه دارید تا در زمان لازم از آن استفاده کنید
مرحله سوم ( لواش باقلوا) :
- بیکینگ پودر و نمک را در شیر حل کنید.
- روغن و زرده های تخم مرغ را مخلوط کنید.
- شیر را به آن اضافه و خوب مخلوط کنید.
- آرد را الک کنید و کم کم به مایع موجود اضافه کنید تا جایی که خمیرحاصله به دست نچسبد. خمیر را در کیسه نایلونی گذاشته و بگذارید یک الی ۲ ساعت بماند.
مرحله چهارم : آماده سازی باقلوا
- از خمیر گلولهای به اندازه یک نارنگی بردارید، به وسیله وردنه آن را کاملا نازک کنید.
- جعبهای فلزی (یا ظرفی که قابل استفاده در فر باشد ) را انتخاب کنید و خمیر را کف آن پهن کنید.
- لواش دوم را به همین ترتیب پهن کنید و روی لایه اول لواش قرار دهید؛ سپس مایع میان باقلوا که محتوی بادام یا پسته است را روی ۲ لایه خمیر پهن کنید و با دست کاملاً فشار دهید. سپس با دست کمی گلاب را روی لایه های مواد بپاشید.
- مجددا یک لواش دیگر را باز کنید، با وردنه خوب نازک کنید و روی مواد قرار دهید. سپس کنارههای اضافی خمیرهای لواش را با کارد جدا کنید و کل مواد را به صورت لوزی یا مربع برش دهید.
- کره را داغ کنید و روی شیرینی بریزید .
- پس از آنکه کره کاملاً جذب شیرینی شد، جعبه باقلوا را در قسمت پائینی فری که قبلا با حرارت ۳۵۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه گرم شده، قرار دهید و سپس۱۰ الی ۱۵ دقیقه ، شیرینی را در پنجره بالایی قرار دهید تا روی باقلوا طلایی رنگ شود
- پس از خارج کردن باقلوا از فر، شربت تهیه شده را کم کم روی آن بریزید تا کاملاً جذب شیرینی شود. بگذارید شیرینی سرد شود.
- در صورت تمایل می توانید مجددا کمی شربت به تدریج روی باقلواها بریزید.
موضوع: طرز تهیه باقلوای یزدی خانگی
مطالب مرتبط:
طرز تهیه ماکارون با مغز کوکی
آموزش تصویری تهیه تارت موز
طرز تهیه چیزکیک نوتلا
طرز تهیه چیزکیک آناناس