طراحی نورپردازی ، چشمم روشن!
امروزه طراحی نورپردازی در دکوراسیون منزل اهمیت بسیاری پیدا کرده است. این کار بر اساس برنامه ریزی یک سیستم نورپردازی مناسب و مطلوب به شما کمک می کند تا دست به انتخاب های درست و مقرون به صرفه بزنید. این فرایند می تواند طراحی نورپردازی داخلی ساختمان را شامل شود و یا صرفا برای طراحی نورپردازی نما به کار رود. در این ویدیو با گروه روناک پارسه همراه شده ایم تا اصول طراحی نورپردازی برای فضاهای مختلف خانه را بررسی کنیم.

طراحی نورپردازی، معماری نور چیست؟
به زبان ساده معماری نور به ما نشان می دهد چه فضاهایی نیاز به وجود دارند و چه قسمت هایی باید فاقد نورپردازی طراحی شوند. تاثیر دانستن این موضوع و به کار بردن آن در طراحی نورپردازی، علاوه بر بالا بردن سطح کیفیت فضایی که در آن زندگی می کنیم، ارتباط کاملا مستقیمی هم با میزان مصرف برق در آن فضا دارد. بنابراین بهتر است این معمرای نور را در فضاهای مختلف بررسی نماییم:
طراحی نورپردازی اتاق خواب
در نورپردزای اتاق خواب بر روی تخت نوری نیاز نداریم، زیرا مانع از استراحت با کیفیت می شود. بنابراین بهتر است در کنار تخت و پایین تر از ارتفاع دید ما قرار بگیرد. برای مطالعه، میز آرایش و حتی کمدها باید جداگانه طراحی شده و فضاهای مابین آن ها به صورت سایه تعریف شود.
طراحی نورپردازی آشپزخانه
در محیط آشپزخانه، قسمت هایی که نیاز به انجام کاری دارند، مانند کانتر، به نور سفید سرد با 6000 کلوین نیاز دارند، تا تمام آلودگی ها کامل دیده شوند. اما بقیه قسمت ها نور به حالت طبیعی و بین 400 تا 4500 کلوین پاسخ گو خواهد بود.
نورپردازی عمومی
در نورپردازی عمومی، بسته به کارکرد فضا، به طور مثال مسکونی، ادرای و یا تجاری، میزان نور مورد نیاز کاملا متفاوت خواهد بود. امروزه معماری نور از این موضوع به عنوان یک هنر استفاده شده و به بیان ساده ترکیب روشنایی و نورپردازی در کنار یکدیگر قرار می گیرند.
تفاوت روشنایی و معماری نور
در واقع بحث هنری و آرامش را مدنظر قرار نمی دهد اما معماری نور بهترین حالت کاربر را در هر موقعیت و فضایی مد نظر قرار می دهد. این باعث می شود که استرس ها و حتی آرامش تحت کنترل ما قرار بگیرند.
منبع : چیدانه