روش های خشک کردن زنجبیل در خانه
بهترین روش نگهداری زنجبیل، خشک کردن و تهیه پودر آن است. پودر زنجبیل کاربرد فراوانی دارد و در طبخ بسیاری از غذاها و شیرینی ها از آن استفاده می شود.زنجبیل گیاهی است سرشار از خواص فوقالعاده. زادگاه آن آسیای جنوب شرقی است. ریشهی زنجبیل تازه را میتوانید در طول سال تهیه و استفاده کنید.مغز یا همان گوشت ریزوم زنجبیل زرد، سفید یا قرمز رنگ است. این گیاه عطر و طعم فوق العادهای دارد که به سلامتی تان خدمت زیادی میکند. با دلگرم همراه شوید.
نحوه ی خشک کردن زنجبیل در خانه
- خشک کردن زنجبیل به سادگی و با روش های مختلفی مانند استفاده از نور خورشید، دستگاه خشک کن و یا فر صورت می گیرد که در صورت به کار بردن هر یک از این روش ها باید اصولی را رعایت کرد تا بتوان به محصولی با کیفیت دست یافت.
- زنجبیل ریشه گیاهی خودروست که در مناطق گرم و مرطوب میروید و دارای عطر و طعم تندی است. این ماده دارای طبعی گرم است و در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد.
- هیچ چیز نمیتواند جایگزین عطر قوی و طعم فوق العاده زنجبیل تازه شود، ولی برای کسانی که به آن دسترسی ندارند بهترین راه خشک کردن زنجبیل است. در این مطلب به آموزش خشک کردن زنجبیل میپردازیم.
روش های خشک کردن زنجبیل در منزل
- با استفاده از نور خورشید
- در فر و دستگاه خشک کن
- خشک کردن زنجبیل
خشک کردن زنجبیل بسیار ساده بوده و حتی بدون استفاده از دستگاه خشک کن امکان پذیر است. فراموش نکنید زنجبیل تازهای که خریداری میکنید نباید تارهای ریشهای محکمی داشته باشد چون در غیر این صورت، پس از خشک شدن به سختی پودر میشود.
1 - خشک کردن زنجبیل با استفاده از نور خورشید
- ابتدا زنجبیل را تمیز بشویید تا هرگونه آلودگی روی پوست آن از بین برود.
- سپس با استفاده از یک چاقوی تیز، یک پوست کن میوه یا یک قاشق فلزی ساده، آن را جدا کنید.
- زنجبیل پوست گرفته را به صورت ورقههای نازک برش بزنید.
- ورقهها را تا حد ممکن نازک برش بزنید تا زودتر خشک شوند.
- همچنین سعی کنید ضخامت آنها یکسان باشد تا به صورت یکنواخت و به طور همزمان خشک شوند.
2 - پوست گرفتن و ورقه کردن زنجبیل برای خشک کردن
- پس از برش زدن زنجبیل، سادهترین راه برای خشک کردن برشهای زنجبیل این است که ورقهها را در سینی استیل پهن کرده و در مقابل تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید.
- خشک کردن زنجبیل به این روش چیزی حدود ۳ الی ۴ روز طول میکشد. زمان دقیق خشک شدن زنجبیل بسته به ضخامت ورقههای زنجبیل و نیز شرایط آب و هوایی متغیر است.
- هرچه ورقههای زنجبیل نازک تر و گرمای خورشید بیشتر باشد، زنجبیل سریع تر خشک میشود.
- مراقب باشید برشهای زنجبیل بیش از حد خشک و چوبی نشوند.
- پس از خشک کردن زنجبیل میتوانید ورقههای خشک شده را در پلاستیک فریزر یا ظرف دردار ریخته و به همین شکل در کابینت نگهداری کنید.
- همچنین میتوانید آنها را با استفاده از آسیاب پودر کرده و به مقدار مصرف در ظرف دردار و در محل خشک نگهداری کنید.
- مقدار اضافی پودر زنجبیل را بهتر است پس از بسته بندی در فریزر نگه دارید تا عطر و بوی آن حفظ شود.
- در صورتی که به نور خورشید دسترسی ندارید یا تمایل به خشک کردن زنجبیل در مدت زمان کوتاه تری دارید، میتوانید ورقههای زنجبیل را در دستگاه خشک کن یا در فر با درجه حرارت پایین خشک کنید.
3 - خشک کردن زنجبیل در فر و دستگاه خشک کن
- روی شبکه سیمی فر را با کاغذ پارچمنت بپوشانید و سپس ورقههای زنجبیل را روی آن بچینید.
- حرارت فر را روی ۱۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید.
- حدود ۱.۵ الی ۲ ساعت صبر کنید تا زنجبیل خشک شود و در این فاصله هر نیم ساعت یک بار، ورقههای زنجبیل را زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت حرارت ببینند.
- در صورتی که کمترین درجه حرارت فر شما بیش از ۱۵۰ درجه فارنهایت است، درب فر را باز نگه داشته و هر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یک بار ورقههای زنجبیل را زیر و رو کنید که نسوزند.
- مدت زمان خشک کردن زنجبیل در دستگاه خشک کن بسته به تنظیمات دستگاه متغیر است.
- پس از اینکه زنجبیل خشک شد، آن را از فر یا دستگاه خشک کن خارج کرده و اجازه دهید کاملا خنک شود.
- پس از خنک شدن ورقههای زنجبیل، خشک شدن آنها را چک کنید و اگر به اندازه کافی خشک نشده اند دوباره به فر یا دستگاه خشک کن برگردانید تا فرایند خشک شدن تکمیل شود.
منبع: دلگرم
موضوع: روش های خشک کردن زنجبیل در خانه
مطالب مرتبط:
چگونه ماهی تازه و کهنه را از هم تشخیص دهیم ؟
چگونه بدون داشتن چوب آتش روشن کنیم ؟
بهترین روش پخت و نگهداری شاه بلوط چیست ؟
کاربردهای لاک ناخن در خانه داری
کاربردهای نمک در خانه داری
چگونه نان را برای مدت طولانی تر تازه نگه داریم ؟
کاربردهای نان بیات در خانه داری چیست ؟
بهترین روش از بین بردن مارمولک ها در حیاط