دلیل موفقیت شرکت زوم زوم

دلیل موفقیت شرکت زوم زوم
جالبه بدانید 10 ساعت انتظار در قطار برای دیدار همسرش موجب بهوجود آمدن این استارتاپ شد.
شرکت زوم طی ماههای ابتدایی سال 2019 سهامش را به صورت عمومی عرضه کرد که 16 میلیارد دلار میارزید.این شرکت سال 2011 و توسط اریک یوان تأسیس شد. اریک پیشتر مهندس ارشدِ شرکت سیسکو بود و مدیریت بخش توسعه نرمافزار ارتباطِ گروهی آنجا را برعهده داشت.
شرکت زوم با استفاده از رایانش ابری خدمات ارتباط تصویریِ از راه دور ارائه میدهد و در این زمینه نرمافزاری ارتباطی ساخته است که خدمات ارتباط تصویری، دیدارهای برخط، گفتگو و ارتباط از طریق گوشیهای هوشمند را عرضه میکند.
شرکت زوم طی ماههای ابتدایی سال 2019 سهامش را به صورت عمومی عرضه کرد که ۱۶میلیارد دلار میارزید.این شرکت سال 2011 و توسط اریک یوان تأسیس شد. اریک پیشتر مهندس ارشدِ شرکت سیسکو بود و مدیریت بخش توسعه نرمافزار ارتباطِ گروهی آنجا را برعهده داشت.
«زوم» خدمترسانیاش را از ابتدای سال 2013 شروع و چند ماه بعد یک میلیون نفر کاربر جذب کرد.شرکت همان ابتدا شرکای تجاری بزرگی پیدا کرد که یکیشان Redbooth بود ـ آن موقع به نام Teambox شناخته میشد.
دستاورد مهم زوم افزودن خدمات ارتباط تصویری به امکانات آن شرکت بود. بعد از چندی، زوم به معرفی گزینه Works with Zoom پرداخت. گزینه فوق امکان همکاری با تعدادی از خدماتدهندگان سختافزاری و نرمافزاری را فراهم آورد، از جمله Logitech و Vaddio و InFocus.
انتهای همین سال، زوم خدماتش را به نحوی گسترش داد که شرکت InterviewStream هم از آن بهره برَد ـ این شرکت خدمات ارتباط تصویریِ از راه دور را برای متقاضیان شغل فراهم میکند. این شرکت با استفاده از فناوری زوم دایره امکانات خود را گسترش داد و بر تعداد کاربرانش افزود.
طی ماههای پایانی سال 2013 شرکتِ Centrify اعلام کرد که خدمات Microsoft Active Directory و کنترل سطح دسترسی کاربران و خدمتی موسوم به SSO (ورود یکتا) را به نحوی اصلاح کرده که با خدمات زوم سازگار باشد. به این ترتیب، زوم سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که استفاده از خدمات ارتباطی این شرکت به صورت رایگان و با تماس تلفنی امکانپذیر شده است.
این مهم بهیُمن مشارکت با Voxbone عملی شده بود. علاوه بر این، در نسخه بعدی نرمافزار امکان بهاشتراکگذاشتن صفحه کاربری کاربران گوشیهای هوشمند [iOS] فراهم شد.
گزارش تابستان سال 2014 زوم نشان میداد که تعداد کاربران این شرکت به ۱۰میلیون نفر رسیده است و این تعداد تا ابتدای سال ۲۰۱۵ به عدد ۴۰میلیون نفر رسید که به این عدد باید ۶۵ شرکت را هم اضافه کرد. آن گزارش روشن میکرد که زوم از ابتدای کارش تا سال ۲۰۱۵ بیش از یک میلیارد دقیقه ارتباط را ایجاد و مدیریت کرده بود.
سال 2015 برای شرکت زوم با موفقیت توأم بود. زیرا 30 میلیون دلار سرمایه جذب شد و همکاری با شرکت salesforce این امکان را مهیا کرد که خدمات زوم به بسته نرمافزاری مدیریتِ ارتباط با مشتریان شرکت مذکور ملحق شود.
این همکاری به کاربران salesforce اجازه میداد که بدون خروج از نرمافزار ارتباط تصویری برقرار کنند. پس از مدت کوتاهی رئیس پیشین شرکت RingCentral به سمت مدیریت بخش ارتباطات تصویری زوم انتخاب و پیتر گاسنر، مدیر ارشد اجرایی و بنیانگذار Veeva Systems، هم عضو هیئتمدیره زوم شد.
توسعه فیزیکی برای رشد فناوری شرکت
دفتر مرکزی شرکت زوم در سنخوزه کالیفرنیاست. اما از سال 2016 دفتر دیگر شرکت در کلرادو بازگشایی شد تا به گفته اریک از مزایای فناوریهای درحالتوسعه مناطق مرکزی آمریکا هم بهرهمند شود.
به این ترتیب، شرکت زوم از ابتدای سال 2017 ارزشی حدود یک میلیارد دلار پیدا کرد و به باشگاه شرکتهای تکشاخ پیوست و طی دورهای ۱۰۰میلیون دلار سرمایهگذاری مجدد کرد. همان موقع، زوم نسخه۴ نرمافزار خود را عرضه کرد.
اریک یوان، بنیانگذار زوم، کارش را در مقام برنامهنویس شرکت Webex شروع کرد و در نهایت به سمت رهبری گروه مهندسی شرکت رسید.
او کارش را در این شرکت ادامه داد تا اینکه سیسکو شرکت را سال 2007 و به مبلغ 3/2 میلیارد دلار خرید. آن موقع، او نگران برنامه رشد و توسعه webex بود و در این باره با سیسکو صحبت کرد.
هدف یوان این بود که بستر موجود بازسازی شود. با این حال، با درخواست وی موافقت نشد. بنابراین، سال 2011 از سیسکو جدا شد تا شرکت خودش را در زمینه ابزار ارتباط تصویری تأسیس کند.
آلکس کنراد، از فوربز، در این باره مینویسد: «اریک چرخ را دوباره اختراع نکرد، بلکه چرخش آن را روانتر کرد. زوم استفاده از اینترنت ضعیف را تثبیت کرد و به کاربران رایانههای شخصی امکان داد که از ارتباط تصویری بهره بَرند.»
دلیل موفقیت زوم تمرکز بر اجرای کارها بود. اریک در این باره میگوید: «تصمیم درست این بود که دو سال نخست سرمان را پایین انداخته، مشغول کار روی محصول خود باشیم و در راستای بهبود بستر نرمافزاری خود و کسب اطمینان از پایداری آن بکوشیم.»
گرگ هولمز، مدیر فروش زوم، در این باره میگوید: «برای ما موفقیت به این معناست که مشتریان ببینند چیزی که در اختیارشان است همیشه کار میکند و آنها میتوانند برای کسبوکارشان روی آن حساب کنند.»
وقتی که اریک ایده کسبوکارش را با سرمایهگذاران و دوستانش در میان گذاشت، آنها نگرانِ ورود به قلمروی شرکتهای بزرگی چون اسکایپ (مایکروسافت)، هنگاوت (گوگل)، گومیتینگ (لاگملنز) و وبکس (سیسکو) بودند.
اریک وارد محیطی شد که به زعم دیگران اشباع شده بود. اریک میدانست که این حوزه بسیار شلوغ شده؛ اما معتقد بود که کیفیت برگ برنده است و میگفت: «اگر محصولمان بهتر از دیگران باشد موفق میشویم.» در ادامه مشخص شد که اریک درست میگوید و زوم هر سال درآمد خود را دو برابر کرد.
آنها از درآمد 60/8 میلیون دلاری در سال 2016 به درآمد 151/5 میلیون دلاری در سال 2017 رسیدند و سال 2018 درآمدی 330/5 میلیون دلاری کسب کردند.
حل مشکل، مزیت رقابتی زوم
جیمی ساترلند، مدیر ارشد اجرایی Sonix، میگوید: «نکته اصلی درباره هر کسبوکار نوپایی این است: مشکلی را حل کن و کار را به خوبی انجام بده… درباره موضوع ارتباط تصویری حرف و ادعا زیاد است؛ اما واقعیت این است که مشکل حل نشده بود و زوم آن را حل کرد.»
اریک یوان حین دانشجویی طرح ایجاد بستر ارتباط تصویری را مطرح کرد. وقتی 10 ساعت را در قطار گذراند تا همسرش را ببیند، به این فکر کرد که آیا راه دیگری برای دیدار (بدون مسافرتکردن) وجود دارد؟ و آن طرح پایه شرکت امروزی زوم شد.
نسخه اول نرمافزار زوم امکان ارتباط بین ۱۵ کاربر را ایجاد میکرد. سال 2013 این امکان برای 25 کاربر همزمان و در نسخه بعدی برای 100 کاربر مهیا شد. اینک زوم میتواند ارتباط همزمان 500 کاربر را [برای هر کنفرانس] برقرار کند. در حالیکه اگر سرعت و کیفیت ارتباط اجازه دهد زوم میلیونها ارتباط همزمان را هم پاسخ میدهد.
شرکت زوم با حدود 1300 کارمند و ارزشی بالغ بر 16 میلیارد دلار (پس از تبدیلشدن به شرکت سهامی عام) یکی از کسبوکارهای نوپا و موفق در حوزه فناوری است.
موضوع : دلیل موفقیت شرکت زوم زوم
مطالب مرتبط:
۲۰ عادت برای دستیابی به موفقـیت چشمگیر
ایلان ماسک با چه دیدگاهی به موفقـیت رسید
کتاب صوتی هفت قانون معنوی موفقـیت
۴ راه برای اعتیاد به موفقـیت خودتان
رسیدن به موفقـیت سن و سال نمی شناسد
اصول موفقـیت کسب و کارها که باید بدانید
برگرفته از شنبه