درمان مشکلات تنفسی با فیزیوتراپی
در حالی که ممکن است بسیاری از افراد فکر کنند که فیزیوتراپی آخرین موردی است که افراد مبتلا به مشکلات تنفسی باید به دنبال آن بروند اما حقیقت چیز دیگری است. تکنیک های تنفس درست بخش اصلی اکثر درمان های فیزیکی و به طور کلی تمرین های بدنی است. به همین دلیل، اکثر فیزیوتراپیستها در مورد تکنیک های تنفسی مناسب تخصص دارند. آنها می توانند به افرادی که از مشکلات تنفسی رنج می برند کمک کنند.
فیزیوتراپیست ها میتوانند به کمک افرادی بیایند که در نتیجه بیماریهای زمینه ای دچار مشکلات تنفسی شدهاند یا در حال ریکاوری پس از جراحی یا آسیب ریوی ناشی از تروما هستند. دو مورد از شایعترین عارضه های تنفسی که با فیزیوتراپی درمان میشوند آسم و سیستیک فیبروزیس هستند.
ایرلندی ها بالاترین نرخ ابتلا به سیستیک فیبروزیس و چهارمین رتبه را در نرخ ابتلا به آسم در جهان دارند. از میان ایرلندی های مبتلا به سیستیک فیبروزیس که در بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۰ فوت شدند، ۷۰ درصد به علت مشکلات قلبی عروقی/ تنفسی فوت شدند. این موضوع اهمیت آموزش به افراد مبتلا به این عارضه ها را روشن میکند؛ نه فقط به دلیل نرخ بالای مرگ و میر در میان مبتلایان به سیستیک فیبروزیس، بلکه به دلیل شیوع این بیماری، خصوصا در بعضی کشورها.

فیزیوتراپی چه کمکی می تواند به درمان مشکلات تنفسی بکند؟
بسته به دلیل اصلی مشکل تنفسی، فیزیوتراپی می تواند با استفاده از چندین روش مشکلات تنفسی را درمان کند. معمولاً افراد قبل از مراجعه به درمانگر قبلاً به پزشک مراجعه کرده اند و دلیل مشکل تنفسی شان مشخص شده است. علت مشکل ممکن است چیزی به روشنی مشکل ریه ها باشد یا مواردی باشد که کمتر قابل پیش بینی هستند، مانند مشکلات عصبی.
اگر مشکل اصلی شناسایی شد و گمان شد که فیزیوتراپی می تواند درمان مناسبی باشد، فیزیوتراپیست احتمالاً معاینه های خودش را انجام خواهد داد تا بتواند تکنیک هایی که باید مورد استفاده قرار گیرد را به طور مناسبی مشخص کند. مشخصه بسیاری از بیماری های تنفسی جمع شدن مایع (خلط سینه) در ریه ها است. در چنین مواردی، استفاده از تکنیک تخلیه پوسچرال (خالی کردن مایع با قرارگیری بدن در وضعیت های خاص) متداول است. در این تکنیک فیزیوتراپیست به بیمار آموزش میدهد که برای کمک به تخلیه مایع درون ریه ها در زوایای خاصی دراز بکشد یا در وضعیت بدنی های خاصی قرار گیرد.
برای کمک بیشتر به تخلیه خلط ممکن است در بسیاری موارد همزمان از ضربه زدن یا وسایل پزشکی نیز استفاده شود.
تخلیه خلط ریه ها با فیزیوتراپی
در اکثر موارد فیزیوتراپیست نحوه تنفس بیمار و امکان بهبود آن را بررسی خواهد کرد. دامنه کارهایی که یک فیزیوتراپیست انجام می دهد از تعیین تمرین های تنفسی تا بازآموزی کامل نحوه تنفس متفاوت خواهد بود. از آنجا که هر مورد با دیگری تفاوت دارد توصیه های دقیقی که ارائه می شوند نیز متفاوت خواهد بود. فیزیوتراپی همچنین برای آموزش به افراد در مورد اینکه چگونه در شرایط اورژانسی نفس بکشند به کار می آید. اکثر افرادی که به خاطر مشکلات تنفسی به یک فیزیوتراپیست مراجعه می کنند، دچار مشکلات دوره ای تنفسی هستند، مانند حمله های آسم.
فیزیوتراپی می تواند به افراد کمک کند که به منظور به حداکثر رساندن توانایی تنفس، کاهش تکرار این حملات و پیشگیری از تبدیل شدن آنها به وضعیت اورژانسی تکنیک هایی را یاد بگیرند.
دلیل تاثیر فیزیوتراپی در درمان مشکلات تنفسی
مفید بودن تمرین های تنفسی فقط به دلیل اکسیژن رسانی به خون نیست بلکه آنها ریه ها را ورزش می دهند و خطر بروز عارضه های بیشتر را کم میکنند.
تمرین های فیزیوتراپی همچنین می توانند برای بازآموزی تنفس به خصوص پس از جراحی مورد استفاده قرار گیرند. برای افرادی که دچار بیماری های زمینه ای هستند یا کسانی که جراحی داشته اند ما اغلب متوجه می شویم که نحوه تنفس هر فرد متفاوت است و موثرترین راه برای تنفس برای همه یکسان نیست. در حالیکه تنفس برای اکثرما فقط دم و بازدم ساده است اما می توان با بسیاری از تغییرات جزئی، تنفس معمول را به میزان قابل توجهی برای افراد مبتلا به مشکلات تنفسی آسانتر کرد.
مطالب مرتبط:
کایروپراکتیک ؛ درمان میگرن با دست
درمان زیستی چیست؟
منوال تراپی یا درمان دستی چیست و در چه بیماری هایی کاربرد دارد؟
درمان فیزیوتراپی رادیو فرکانسی RF با تکنولوژی INDIBA چیست؟