درمان ریزش مو در مردان
الگوی طاسی و ریزش مو در مردان (که تحت عنوان ریزش موی آندروژنی نیز شناخته می شود). این الگو با ریزش مو در بالای شقیقه ها شروع شده و شکل “M” مانندی ایجاد می کند. به مرور زمان، ریزش مو در اطراف بالای سر ادامه پیدا می کند و گاهی اوقات به موی طرفین و پشت سر نیز کشیده می شود که منجر به طاسی کامل می شود. اگر الگوی طاسی مردان را تجربه کرده اید و با ظاهرتان احساس راحتی نمی کنید، گزینه های درمانی خاصی وجود دارد.
گزینه های درمانی را بررسی کنید
۱- چگونگی عملکرد الگوی طاسی در مردان را بفهمید
اگر چه ریزش موی آندروژنی با وجود هورمون های جنسی مردانه (آندروژن) در ارتباط است، اما علت دقیق آن ناشناخته است.
الگوی طاسی در مردان ناشی از استعداد ژنتیکی است و به نظر می رسد که آندروژن اصلی که با طاسی همراه است، دی هیدروتستوسترون (DHT) است.
اعتقاد بر این است که افزایش میزان DHT در فولیکول های مو، چرخه رشد مو را کوتاه کرده و رشد موهای جدید را به تاخیر می اندازد.
به مرور زمان، فولیکول های مو رشد موهای جدید را متوقف می کنند، با این حال، فولیکول ها زنده باقی می مانند و نشان می دهد که هنوز هم ممکن است قادر به رشد موهای جدید باشند.
۲- ماینوکسیدیل (روگین) را امتحان کنید
ماینوکسیدیل یک درمان موضعی تصویب شده ی FDA ای برای درمان الگوی طاسی مردان است. این روش راه حلی است که فولیکول های مو را تحریک کرده تا رشد کنند و به طور مستقیم روی پوست سرتان اعمال می شوند.
ماینوکسیدیل ریزش مو را آهسته کرده و بعضی مردان رویش موی جدیدی تجربه کردند. با این حال، اگر مصرف دارو متوقف شود، ریزش مو دوباره باز می گردد، بنابراین برای رسیدن به نتیجه باید مصرف ماینوکسیدیل را ادامه دهید.
اتفاقات مضر مرتبط با ماینوکسیدیل شامل خارش، کهیر پوستی، آکنه، سوزش، التهاب و تورم می شود.
عوارض جانبی جدی که ممکن است نشان دهنده این باشند که دارو به مقدار زیاد توسط بدن تان جذب شده، شامل تار شدن دید، درد قفسه سینه، سرگیجه، غش کردن و ضربان قلب نامنظم است.
۳- اگر باید فیناستراید مصرف کنید، از دکترتان بپرسید
فیناستراید (که تحت عنوان Propecia and Proscar عرضه می شود) یک قرص تجویزی خوراکی است و تا حدودی موثرتر از ماینوکسیدیل است. این دارو با اتصال به آنزیمی کار می کند که اگر اینطور نباشد، تستوسترون آزاد را به DHT تبدیل می کند.
تا زمانی که فیناستراید را مصرف می کنید، ریزش مو را آهسته تر می کند. با این حال، به محض اینکه درمان را قطع کنید، ریزش مو معمولا تا یکسال باز خواهد گشت.
عوارض جانبی مرتبط با فیناستراید شامل لرز، عرق سرد، گیجی، سرگیجه، کهیر، تورم پاها، دست و صورت، گز گز شدن، اختلال در نعوظ، کاهش میل جنسی، اختلال در انزال و افزایش وزن است.
۴- پیوند مو انجام دهید
حین پیوند مو، تکه های کوچک مو از یک قسمت از پوست سرتان، به قسمت طاس منتقل می شوند. پیوند مو معمولا طی چند جلسه انجام می شود و اگرچه ممکن است گران باشند، اما نتایج موثر و دائمی هستند.
قبل از عمل، بیهوشی موضعی دریافت می کنید تا پوست سرتان بی حس شود.
هنگام عمل، قسمتی کوچک از پوست سر حذف می شود (ناحیه اهدا کننده) و پوست باقی مانده به یکدیگر بخیه زده می شود. سپس، گروه های کوچک مو به دقت از ناحیه اهدا کننده جدا شده و داخل ناحیه طاس گذاشته می شوند.
در طول یک جلسه، هزاران مو ممکن است پیوند زده شوند.
پیوند مو می تواند منجر به التهاب و خونریزی شود و خطر عفونت نیز وجود دارد.
سلامت موی تان را بهبود بخشید
۱- غذاهای مقوی که با ریزش مو مبارزه می کنند مصرف کنید
عدم تعادل در تغذیه، اغلب علت ریزش مو است. رژیم غذایی ضعیف می تواند منجر به کمبود عنصر غذایی پر مصرف (پروتئین، چربی، کربوهیدارت) و عنصر غذایی کم مصرف (ویتامین و مواد معدنی) شود که به نوبه خود می تواند بدن تان را ناسالم کرده و منجر به ریزش مو شود. برای حمایت از سلامتی موهایتان و سلامتی کلی تان، بخشی یا همه مواد غذایی که در زیر لیست شده است را به رژیم غذایی تان اضافه کنید:
میوه و سبزیجات قرمز، زرد و نارنجی (مانند هویج، سیب زمینی شیرین، فلفل و گرمک بخورید) که سرشار از ویتامین A یا بتا کاروتن هستند، بخورید. برخی تحقیقات نشان داده است که ویتامین A رشد و سلامت سلول ها، از جمله فولیکول ها، را بهبود می بخشد.
با خوردن ماهی های چرب (مانند ماهی سالمون و ساردین) که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، موهای سالم خود را تقویت کنید.
ماست و دیگر غذاهای غنی از ویتامین B5 که جریان خون را به پوست سرتان می رسانند و نتیجتا رشد مو را افزایش می دهند، مصرف کنید.
سالاد اسفناج درست کنید که سرشار از ویتامین A، آهن، اسید فولیک و ویتامین C است. این مخلوط ویتامین و مواد معدنی به حفظ سلامت پوست و مو سرتان کمک می کند.
اطمینان حاصل کنید که با خوردن گوشت بدون چربی (مانند مرغ یا بوقلمون)، محصولات لبنی کم چرب، و سبزیجات غنی از پروتئین (مانند لوبیا)، پروتئین کافی دریافت می کنید. مو از یک مولکول پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده است، از این رو پروتئین های مناسب برایی تغذیه مو مورد نیاز است.
غذاهایی بخورید که ویتامین B7 دارند (تحت عنوان بیوتین نیز شناخته می شوند)، که ممکن است به رشد مو کمک کنند. غذاهایی که شامل تخم مرغ، غلات غنی شده، محصولات شیری و مرغ است بخورید.
غذاهای غنی از زینک مانند صدف، خرچنگ و غلات غنی شده بخورید. کمبود زینک باعث ریزش مو می شود، برای همین است که باید اطمینان حاصل کنید که این ماده معدنی را از طریق رژیم غذایی تان به اندازه کافی دریافت می کنید.
۲- بسیار آب بنوشید
اگر بدن تان هیدراته نباشد، سلول های پوست و موی تان قادر به رشد و نمو نخواهند بود. برای حفظ سلامت و رشد موهایتان، بسیار زیاد آب بخورید تا از کم آبی بدن تان جلوگیری کنید.
هدف گذاری کنید که حداقل روزی هشت لیوان آب بنوشید و هنگام ورزش یا در هوای گرم حتی بیشتر بنوشید.
نوشیدنی های کافئین دار (مانند قهوه، چای و نوشابه) باعث کم آبی می شوند و در نتیجه نوشیدن این ها در حقیقت باعث عدم تعادل آب می شود. سعی کنید که آب و چای های شیرین نشده و آبمیوه مصرف کرده و میزان مصرفی کافئین تان را به یک یا دو لیوان در روز محدود کنید.
۳- استرس را از زندگی تان حذف کنید
اگر چه گزارش نشده است که ریزش موی آندروژنی مرتبط با استرس است، اما استرس می تواند باعث ریزش مو شود. برای سالم نگه داشتن موهایتان، از عواملی که باعث بوجود آمدن استرس در زندگی تان می شوند جلوگیری کنید. سه نوع از شرایط ریزش موی مرتبط با استرس به نحو زیر شناسایی شده اند:
جریان تلوژن شرایطی است که در آن استرس تعداد زیادی از فولیکول های مو را مجبور می کند تا به فاز استراحت رفته و در عرض چند ماه می افتند.
اختلال موکنی یک وضعیت ناشی از استرس است که در آن شما اشتیاق قوی ای برای کشیدن موهایتان دارید و معمولا ناشی از استرس است، اما ممکن است از تنش، تنهایی، خستگی یا ناامیدی نیز ناشی شود.
طاسی منطقه ای شرایطی است که ناشی از سیستم ایمنی بدن است که به فولیکول های مو حمله کرده و باعث ریزش مو می شود.
برخلاف الگوی طاسی مردان، ریزش مو ناشی از استرس لزوما دائمی نیست. اگر استرس را کنترل کنید، موهایتان ممکن است دوباره رشد کند.
۴- آزمایش فیزیکی دهید
برخی شرایط و بیماری های بهداشتی ممکن است باعث ریزش مو شود که ربطی به الگوی طاسی مردان ندارد. اگر موهایتان دارد می ریزد، به دکترتان مراجعه کرده که او می تواند علت ریزش موی تان را تشخیص دهد و از هرگونه شرایط اساسی جلوگیری کند.
عدم تعادل و تغییر هورمون ها (مانند دوران بارداری، بعد از زایمان یا در طی یائسگی برای زنان) و شرایط تیروئیدی می تواند باعث ریزش موی موقت شود.
عفونت های پوست سر مانند آنهایی که به دلیل عفونت قارچی رخ می دهند، می توانند به موها حمله کرده و باعث ایجاد تکه های زبر و ریزش مو شوند. هنگامی که عفونت درمان شود، مو عموما دوباره رشد خواهد کرد.
اختلالات دیگر، مانند لیکن پلان و برخی از انواع لوپوس و سارکوئیدوز نیز ممکن است باعث ریزش موی دائمی شوند.
درمان ریزش مو در مردان
مطالب مرتبط:
دلایل شایع ریزش موهای مردان
درمان خانگی ریزش مو
ریزش مو و طاسی در مردان
مقابله با ریزش و سفیدی مو با طب سنتی
علت ریزش مو مردان