خواص چای جعفری و طرز تهیه آن
جعفری نوعی سبزی خوراکی است که در انواع غذا و سوپ مورد استفاده قرار میگیرد. جعفری معمولاً به صورت تر و خشک عرضه و مصرف میشود.
جعفری یک منبع بسیار خوب ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K میباشد. به علاوه جعفری منبع غذایی خوبی از آهن و اسیدفولیک است. جعفری شامل دو جزء خیلی مهم در ترکیب خود میباشد که موجب شده این سبزی نقشی بیهمتا در سلامت انسان داشته باشد: روغنهای فرار و فلاوونوئیدها.
اولین جزء مهم موجود در جعفری، روغنهای فرار میباشند. این روغنها به نام روغنهای ضروری یا اسانسهای گیاهی نیز خوانده میشوند.
از ترکیبات مهم این گروه میتوان به میریستیسین (myristicin)، لیمونن (limonene)، آلفا توژن (alpha-thujene) و اِاوجنول(eugenol) اشاره کرد. با تغلیظ این مواد عصارهای حاصل میشود که دارای خواص درمانی فوقالعاده است.
در مطالعات مشخص شدهاست که روغنهای فرار موجود در جعفری مخصوصاً میریستیسین، از شکلگیری و تشکیل تومورها (مخصوصا تومورهای ریه) جلوگیری میکنند. در تحقیقات دیگری مشخص شدهاست که فعالیت آنزیم گلوتاتیون S ترانسفراز را که مسئول پیشگیری از تخریب سلولی میباشد، تحریک میکند.
از دیگر فعالیت این روغنها این است که به خنثی کردن انواع مواد سرطان زا مانند بنزوپیرنهای موجود در دود سیگار و دود ناشی از زغال چوب کمک میکند.
دومین جزء مهم آن، فلاوونوئیدها میباشند. از ترکیبات مهم این گروه که در جعفری یافت میشود، میتوان آپیئین(apiin)، آپیجنین(apigenin)، کریسواِریول(crisoeriol) و لوتئولین(luteolin) را نام برد.
خواص چای جعفری
محققان در روند تحقيقات خود به تاثير شگفت آور و شفا بخش چای جعفری پی بردند.
چای جعفری بهترین راه حل برای پاها متورم است. اين نوشيدنی یک ادرار آور طبیعی است که خواص درمانی زيادی داشته و در بهبود سلامتی موثر است.
جعفری بر خلاف ساير مواد ادرارآور سرشار از پتاسیم بوده و در بهبود عملکرد همه اندام مفيد است. شما مجاز هستيد روزانه مقداری از اين سبزی مفيد را بدون هیچ گونه عوارض جانبی مصرف كنيد.
مطالعه ای سال 2009 در برزیل با عنوان "ميزان مفید بودن جعفري و تاثير دانه های جعفری در کاهش فشار خون" نشان داده كه اين سبزی همزمان موجب افزایش جریان ادرار و تنظیم فشار خون می شود.
حداكثر ميزان مجازمصرف روزانه چای جعفری برای درمان ادم يا تورم را ٢ ليتر است و به منظور بهره برداری از بيشترين فوايد و خاصيت شفابخشی این گیاه از تمام قسمت های آن استفاده كنيد.
روش آماده سازی چای جعفری
٥٠٠ ميلی ليتر آب را جوشانده و 5 قاشق غذاخوری از برگ تازه جعفری ریز خرد شده و را به همراه ریشه آن در آب جوش ريخته و اجازه دهيد پنج دقيقه بجوشد پس از 20 دقیقه كه اين نوشيدنی خنک شد می توانيد آن را بنوشيد.
میزان مصرف چای جعفری
شما باید این چای شفابخش را روزی 3 بار مصرف كرده تا تورم پاهای شما از بين برود.
خواص ریشه جعفری
- ریشه جعفری اشتها آور است.
- ادرار آور و قاعده آور است.
- سنگ کلیه را دفع می کند.
- برای درمان اسهال باید 20 گرم ریشه جعفری را در یک لیتر آب دم کرده و تنقیه کنید.
- دم کرده ریشه جعفری برای درمان تنگی نفس بکار می رود.
- برای درمان سرخک مفید است.
خواص تخم جعفری
- ضد نفخ شکم است.
- شریان ها و رگ ها راتمیز می کند.
- ادرار آور و قاعده آرو است.
- برای درمان تب نوبه بکارمی رود.
خواص برگ و ساقه جعفری
- برای رفع لکه ها و جوش های صورت دم کرده جعفری را روی پوست صورت بمالید.
- برای روشن شدن رنگ پوست مقدری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید و صبح وشب صورت خود را با آن بشوئید بعد از یک هفته پوست صورت شما روشن می شود.
-دم کرده جعفری ضد تب است.
- دم کرده برگ جعفری برای بواسیر و سنگ کلیه مفید است.
- خوردن چای جعفری به هضم غذا کمک می کند.
- بعد از خوردن سیر برای برطرف کردن بوی دهان جعفری بجوید.
- جعفزی نفس را خوشبو می کند.
- برای درمان ضرب خوردگی و خون مدرگی له شده برگ و ساقه جعفری را روی عضو ضرب دیده بگذارید.
مطالب مرتبط:
خاصیت مصرف چای کوهی ؛ طرز تهیه و عوارض جانبی آن
انواع چای لاغری برای چربی سوزی و لاغری شکم
چای ترش ؛ خواص، عوارض و نحوه مصرف آن
چای اولانگ چیست و چه خواصی دارد؟
چای ؛ فواید و زیان های آن
دستور تهیه چای لاته
خواص چای ماچا و طرز تهیه آن
طرز تهیه چای با طعم نعنا و لیمو ترش
نحوه استفاده و تاثیر چای سبز در کاهش وزن
چای زنجبیل چه خواصی دارد؟