جینکو بیلوبا داروی گیاهی افزایش حافظه و پیشگیری از آلزایمر
جینکو بیلوبا داروی گیاهی افزایش حافظه و پیشگیری از آلزایمر : جالب است بدانیم که متداولترین کاربرد این گیاه افزایش حافظه و پیشگیری از فراموشی میباشد. جینکو بیلوبا به طور خاص، اثرات مفیدی در درمان آلزایمر نشان داده است. تحقیقات اخیر تاثیرقابل ملاحظهی این گیاه در پیشگیری از جنون، اضطراب، شیزوفرنی و افسردگی را نشان میدهند.
هر روزی که از عمرمان میگذرد، خواه نا خواه بیشتر نگران از دست دادن حافظه و هوش و حواسمان و یا واضحتر بگویم ابتلا به آلزایمر میشویم. یعنی همان اختلالی که قدیمیترها به آن نسیان یا فراموشی میگفتند.
با بالارفتن سن و پیر شدن سلولها مغز ما نیز همانند دیگر اندامهای بدنمان به تدریج تحلیل میرود و در نتیجه ترشح ماده شیمیایی «سروتونین» نیز کاهش مییابد. از همین رو ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل میشود که میتواند زمینه ساز بیماریهای مختلفی از جمله آلزایمر شود.
در واقع، آنچه علت اصلی آلزایمر شناخته شده است، مرگ سلولهای مغزی و رابطه کمتر سلولهای عصبی با یکدیگر میباشد. تحقیقات نشان میدهد بافت عصبی در مغز فرد مبتلا به آلزایمر دارای رسوبهای کوچکی به نام پلاک میباشد. این پلاکها از پروتئینی به نام بتاآمیلوئید و نیز رسوب پروتئین دیگری به نام تاو ساخته شده اند و در بین سلولهای مغزی با کاهش عملکرد و در حال مرگ دیده میشود.
آلزایمر متاسفانه یک بیماری پیش رونده، پیچیده و دشوار است. در مراحل پایانی این بیماری، بیماران اشتهای خود را نیز از دست میدهند و توانایی برقراری ارتباط شفاهی، توانایی حرکت بدون کمک، و حتی تشخیص اعضای خانواده و دوستان خود را نیز ندارند.
ولی این روزها اسم گیاه دارویی جینکوبیلوبا یا کهن دار در مطالعات علمی، مقاله ها، داروخانهها و ... زیاد شنیده میشود که ما را ترغیب میکند تا درباره خاصیت، ویژگیها و کاربردهای احتمالی این گیاه بیشتر بدانیم.
جینکو بیلوبا کیمیا یا ادعا
جالب است بدانیم که متداولترین کاربرد این گیاه افزایش حافظه و پیشگیری از فراموشی میباشد. جینکو بیلوبا به طور خاص، اثرات مفیدی در درمان آلزایمر نشان داده است. تحقیقات اخیر تاثیرقابل ملاحظهی این گیاه در پیشگیری از جنون، اضطراب، شیزوفرنی و افسردگی را نشان میدهند.
جینکوبیلوبا باعث تحریک گردش خون مغزی میشود و در نتیجه مشکلات ناشی از نارسایی گردش خون در مغز را که میتواند باعث دلهره، استرس، کمی حافظه، مشکلات شنوایی و کاهش تمرکز گردد را از بین میبرد. بهبود تفکر و رفتارهای اجتماعی، بهبود زوال عقل در آلزایمر و تسکین علائم اضطراب که در نتیجه جریان خون ناکارآمد به سمت مغز باشد، با مصرف این گیاه گزارش شده است. تحقیقات نشان داده که عصاره برگ کهندار همچنین در درمان طنین مزمن گوش یا زنگ گوش، لنگی متناوب، سرگیجه مزمن، ایجاد لخته در رگ و سایر اختلالات قلبی، عروقی و اعصاب مرکزی نیز مؤثر است.
برخی انواع این داروی گیاهی علاوه بر عصاره استاندارد جینکو بیلوبا، حاوی ویتامین B۱ (تیامین هیدروکلراید) و زینک سولفات نیزمی باشد.
محققین استفاده از ویتامین B۱ را برای داشتن و حفظ یک عملکرد مثبت مانند افزایش تواناییهای یادگیری، افزایش انرژی، مبارزه با استرس، و جلوگیری از نوعی اختلال حافظه به نام سندرم انسفالوپاتی ورنیکه -کورساکف واز دست دادن حافظه، از جمله بیماری آلزایمر پیشنهاد میکنند.
از طرفی وجود زینک یا روی دراین محصول از خطرات کمبود روی در بدن که به احتمال ابتلای به آلزایمر میانجامد پیشگیری میکند. استفاده از روی در جلوگیری از کاهش توانایی بازشناختی مخصوصا در دوران میان سالی نقش دارد.
مصرف روزی دو قرص جینکو بی. زد با دارا بودن ۶۰ میلی گرم عصاره گیاه جینکو و با استناد به منابع علمی و پزشکی معتبر، میتواند بخوبی اختلالات مربوط به حافظه، دمانس، وزوز گوش و سرگیجه را بهبود بخشد. جینکو بی. زد برای تمام افراد بغیر از خانمها دردوران بارداری و شیردهی قابل استفاده میباشد. البته با توجه به تاثیر افزایش دهندگی جریان خون مغزی، مصرف همزمان این دارو با داروهای رقیق کننده خون ممکن است تاثیر هم افزایی ایجاد نماید و پیشنهاد میشود با نظارت پزشک مصرف گردد.
مطالب مرتبط:
قرص ملوکسیکام Meloxicam چیست؟
موارد استفاده و عوارض جانبی قرص لووتیروکسین چیست؟
موارد استفاده پماد و قرص آسیکلوویر و عوارض آن
همه چیز درباره مکمل کربوبلاکر ؛ مکمل لاغری
قرص فلوکستین ؛ عوارض جانبی و نحوه مصرف آن
نحوه مصرف و عوارض جانبی قرص کلیدینیوم سی
داروهای رایجی که سلامت کلیه ها را تهدید می کنند
خطر استفاده همزمان داروها با این گیاهان خوراکی
داروهایی که مصرف همزمانشان خطرناک است
بررسی استفاده بی رویه از داروهای مسکن
عوارض داروهای آرامبخش از جمله دیازپام، اگزازپام، کلردیازپوکساید و...
نحوه مصرف و عوارض جانبی داروی کوئتیاپین
عواقب قطع خودسرانه داروی آلپرازولام
خطر اعتیاد به داروهای ضد درد را جدی بگیرید
موارد مصرف سیپروهپتادین ، نحوه مصرف و عوارض آن
داروهایی که معمولا اشتباه مصرف میشوند !