تکنیک های روانشناسی بازاریابی اینترنتی را بدانید

تکنیک های روانشناسی بازاریابی اینترنتی را بدانید
2 – تائید اجتماعی یا Social proof
ما انسان ها به دلیل اینکه موجوداتی اجتماعی هستیم در هنگام انجام هر کاری اصولا به اطراف خودمان نگاه می کنیم تا ببینیم دیگران چه کاری را انجام می دهند و سپس ما هم همان کار را انجام می دهیم، اگر توجه کرده باشید هنگامی که به سراغ یک عابر بانک میروید که در دید عموم قرار دارد با یک صف شلوغ روبرو می شوید در صورتیکه شاید ۵۰ یا ۱۰۰ متر آنورتر یک عابر بانک کاملا خلوت هم وجود دارد.
در این مواقع اگر شما آن عابر بانک را بشناسید و برای اینکه وقتتان تلف نشود و به سراغ آن بروید، بلافاصله چند نفر دیگر هم به دنبال شما راه خواهند افتاد تا از این عابر بانک خلوت استفاده نمایند، این یک مثال ساده بود حالا یک مثال در کسب و کار فیزیکی خواهم گفت، اگر دو رستوران با یک مشخصات و یک کیفیت غذایی در کنار هم باشند، اما یکی مشتریان زیادی داشته باشد و آن یکی سرش خلوت باشد فکر می کنید مشتریان جدیدتر به سراغ کدام رستوران خواهند رفت ؟
مطمئن باشید به سراغ رستورانی خواهند رفت که شلوغتر است، زیرا احساس میکنند این رستوران شلوغ یک برتری نسبت به رستوران خلوت تر دارد، در صورتیکه هیچ تفاوتی هم در دو رستوران وجود ندارد و این احساس برتری تنها به دلیل تائید اجتماعی صورت میپذیرد، حالا شما هم اگر می خواهید این تائید اجتماعی را در سایت خود لحاظ کنید به نکات زیر توجه کنید.
سعی کنید در صفحات محصول و محتوای سایت خودتان به شکل کاملا مناسب بخش نظرات کاربران را داشته باشید تا مشتریان و کاربران بتوانند نظر خودشان را درج کنند، همچنین هر چند وقت یک بار سعی کنید با مشتریان سایت خودتان تماس بگیرید و از آنها بخواهید نظرشان را درباره محصولات شما بیان کنند و آنها را در صفحات محصولات درج کنید، از درج نظرات تقلبی به شدت اجتناب کنید زیرا مشتریان و کاربران سایت از شما باهوش ترند و اینگونه نظرات را تشخیص خواهند داد.
2 – کلیدهای خرید
سال 94 به نمایشگاهی رفتم و درآنجا با یک غرفه فروش کیف و کفش چرمی اینترنتی روبرو شدم، اصلا قصد خرید نداشتم و به دلیل اینکه این غرفه قصدش معرفی سایتش بود و چنین کاری با کار اصلی من کاملا مرتبط بود خیلی کنجکاو شدم تا ببینم توی این غرفه چه خبر هست، بنابراین به سراغ غرفه رفتم و بلافاصله صاحب غرفه به من یک تراکت داد.
کمی تراکت را نگاه کردم اما اثری از آدرس سایت ندیدم، بنابراین آدرس سایت رو از غرفه دار پرسیدم و شخص گفت ما که آدرس سایت رو به فارسی نوشتیم ! کمی تعجب کردم اما گفتم من آدرس اصلی سایت رو میخوام و لطف کنید بهم بگید، پس از گرفتن آدرس سایت آنجا را ترک کردم، بماند که تراکت تهیه شده به هیچ عنوان مناسب یک نمایشگاه نبود و هیچ وقت مشتری خاصی را جذب نخواهد کرد، اما می خواهم به نکته جالبتری اشاره کنم.
وقتی شما در تراکت خودتان آدرس سایت یا حتی شماره تلفنی را درج نکنید، چگونه انتظار دارید کسی با شما ارتباطی برقرار کند ؟ این درست مثل این است که دکمه خرید در صفحات سایت شما به خوبی دیده نشوند و یا اصلا وجود نداشته باشند، متاسفانه یکی از بزرگترین مشکلاتی که در صفحه محصولات اکثر سایت ها دیده میشود همین دکمه خرید است.
دکمه خرید یا آنقدر کوچک است که هر کسی نمی تواند آن را ببینید، مخصوصا کسانیکه چشمانشان کمی ضعیف باشد و یا تعداد این کلید خرید در صفحه محصول آنقدر کم است که باید کل صفحه را به ابتدا برگشت، حتی به رنگ این کلید هم این افراد توجه نمی کنند و از رنگ هایی استفاده می کنند که به خوبی دیده نمی شوند.
سعی کنید در یک صفحه محصول حداقل از سه کلید خرید و با رنگی متفاوت تر از نوشته های خودتان استفاده کنید، از رنگ های خاکستری، سفید و یا سیاه هرگز استفاده نکنید زیرا این رنگ ها اصولا در میان نوشته ها نامرئی خواهند شد، یک کلید در ابتدای صفحه، یکی در میانه و دیگری را در انتهای صفحه محصول قرار دهید.
4 – محتوای صفحات محصول
فرض کنید کالایی را میفروشید که حداقل 150 هزار تومان ارزش دارد، فکر می کنید برای فروش چنین کالایی ابتدا چگونه می توانید مشتری را متقاعد کنید که این کالا با این قیمت ارزش دارد ؟ پاسخ به این سوال در مرحله اول محتوای مناسب می باشد، اگر شما محتوای مناسب و به اندازه کافی طولانی نداشته باشید، نخواهید توانست چنین کالایی را بفروشید.
بزرگترین ضعفی که در اکثر سایت ها مشاهده می شود همین محتوای بسیار ضعیف در صفحات محصولات می باشد، توقع هم دارند که کاربران پس از ورود به این صفحات خرید هم بکنند، ببخشید اینجوری حرف میزنم اما باید بگویم زهی خیال باطل کاربران دیگر به این سادگی و بدون اطلاعات حتی در بازار هم خرید نمی کنند چه برسد به سایت و اینترنت.
وارد صفحه محصول فلان سایت می شوید و به زور ۵ خط توضیحات نوشته، دوست عزیز به جای پنج خط نوشتن یه کم بیشتر اطلاعات درباره محصول خودت جمع آوری کن، هر چه صفحه محصولت محتوای بیشتری داشته باشد بهتر می توانید فروش کنید، در ضمن استفاده از تصاویر مرتبط فراموش نشود، اگر هم بتوانی یک ویدئو درباره نحوه کارکرد محصولت و یا راهنمای استفاده از آن را تهیه کنی که خیلی عالی تر خواهد بود.
4 – استفاده از تصاویر
دوست ندارم از واژه متاسفانه استفاده کنم، اما باز هم باید بگویم متاسفانه بیشتر وب سایت ها اصلا هیچ توجهی به تصاویر وب سایت خودشان نمی کنند و کاملا معلوم هست بیشتر از ۵ دقیقه برای انتخاب تصاویر وقت نگذاشته اند، در صورتیکه بازدید کنندگان و کاربران با تصاویر ارتباط بسیار زیادی برقرار می کنند.
حالا اگر در صفحه محصول شما تصاویر مناسبی از محصول وجود نداشته باشد، کاربران هم نمی توانند محصول شما را به خوبی درک کنند، از آنجاییکه در فضای اینترنت امکان لمس کالا وجود ندارد، کاربران با دیدن تصاویر مناسب از یک محصول به نوعی می توانند آن را لمس کنند، بهتر است تصاویری با بهترین کیفیت، از زاویه های مختلف از محصول خودتان تهیه کنید، سپس آنها را با فرمت مناسب وب ذخیره کنید و از این تصاویر در صفحه محصولات استفاده نمایید.
5– سرعت سایت
احتمالا برای شما هم پیش آمده که می خواهید وارد یک وب سایت شوید اما سرعت پایین وب سایت باعث می شود که آن را ببندید و سراغ سایت بعدی بروید، اگر وب سایت شما واقعا سرعت پایینی دارد حتما باید یک فکری به حال سرعت سایتتان بکنید، زیرا قبل از آنکه بازدید کننده ای وارد آن بشود بسته خواهد شد، مخصوصا اگر بابت ایجاد این ترافیک تبلیغات کرده باشید و هزینه ای هم پرداخته باشید. سرعت در کسب و کار اینترنتی قبل از زیبایی قرار دارد.
حتما سرعت سایت خودتان را هر چند وقت یک بار بررسی کنید، برای این کار می توانید از سایت gtmetrix.com استفاده کنید، هاست وب سایت شما یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده در سرعت می باشد، همچنین تصاویر موجود در سایت نیز می تواند سرعت سایت شما کم یا زیاد نماید، متاسفانه برخی از دوستان تصاویر را بدون آنکه به فرمت وب تبدیل کنند در وب سایت استفاده می کنند و بنابراین سرعت سایت کاهش پیدا می کند. برای این کار می توانید از نرم افزاز فتوشاپ استفاده کنید.
حرف آخر
دوست عزیز، حالا که این مقاله رو به صورت کامل خوندی بلافاصله سایت خودت رو باز کن و ببین کدام مشکلات در سایت شما وجود دارد، سعی کن مواردی رو که بهت گفتم حتما در وب سایت خودت رعایت کنی تا متوجه تغییر رفتار کاربران وب سایت و افزایش فروشت بشی، بسیاری از صاحبان وب سایت ها فکر می کنند که بازاریابی اینترنتی فقط افزایش ترافیک سایت و نرخ تبدیل می باشد و هیچ وقت به عوامل درونی وب سایت خودشان اهمیت نمی دهند البته در محصول آموزش بازاریابی انفجاری در وب بیشتر درباره این موضوع صحبت کردم.
موضوع : تکنیک های روانشناسی بازاریابی اینترنتی را بدانید
مطالب مرتبط :
درباره بازاریابی اینـترنتی بدانید
استفاده از بازاریابی سنتی و آنلاین به صورت هم زمان
بهبود کسب و کار اینترنتی با ۷ راهکار متفاوت
۳ نکته از بازاریابی دیجیتالی که کارتان را سکه می کند
۵۱ تاکتیک بازاریابی اینتـرنتی که به سرعت نتیجه میدهد
بازاریابی اینـترنتی بد ، چه پیامدهایی دارد؟
سه راز موفقیت برای کسب درآمد از سایت
بازاریابی چریکی یا پارتیزانی
برگرفته از فکر آبی