تجربه تبلیغات در تلگرام

تجربه تبلیغات در تلگرام
براساس تحقیقات انجامشده ایرانیان روزانه به طور متوسط ۱میلیون و ۵۰۰ هزار مطلب در تلگرام تولید و منتشر می کنند. تلگرام، با توجه به آمار بالای استفاده از آن در ایران، یک رسانه مهم و تاثیرگذار برای تبلیغات است. تبلیغدهندگان در ایران با تبلیغات در تلگرام به راحتی میتوانند به تعداد زیادی از مخاطبان خود دسترسی پیدا کنند و محصول و یا سرویس خود را به آنها معرفی کنند. البته برخلاف فیسبوک، توئیتر، اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی که بخشی را به کسبوکارها اختصاص میدهند تا تبلیغات را براساس آمار و بهصورت حرفهایتری انجام دهند، تلگرام چنین قابلیتی را ندارد؛ به همین دلیل بسیاری از تبلیغدهندگان تنها براساس تعداد viewهای یک پست و یا براساس تعداد کاربران یک کانال در مورد میزان اثربخشی تبلیغات تلگرامی قضاوت میکنند.
در مطلب امروز تجربه و تحلیلهای یکی از اعضای تیم پزشک خوب در مورد تبلیغات تلگرامی را با هم مرور میکنیم. آقای وحید عطاری، از ابتدای تبلیغات در تلگرام، نتایج را ثبت و شاخصهای خلاقی برای سنجش اثربخشی ابداع کردهاند و ادامه متن، به قلم ایشان تدوین شده است:
تجزیه و تحلیل های تیم پزشک خوب درباره تبلیغات در تلگرام
« میگن یکی رفته بود یه تعمیرگاه واسه خودش باز کرده بود، بعد از چند مدت رفیقش ازش میپرسه اوضاع کاروبار چطوره؟ میگه اصلا خوب نیست، هیچی مشتری نداریم.
یه کم در مورد کارش صحبت میکنن و آخرش رفیقش میگه راستی آدرس تعمیرگاهت چیه؟
طرف میگه بلوار صالحی، کوچه گلستان، پلاک ۴، طبقه دوم!! »
در فضای واقعی فیزیکی همه به راحتی متوجه میشوند که آوردن خودرو برای تعمیر به طبقه دوم کار بسیار سختی است و مشتری گذری کمی هم خواهید داشت! ولی واقعیت این است که متاسفانه در حوزههای دیگر خیلی وقتها اشتباه میکنیم و تعمیرگاهمان را طبقه دوم دایر میکنیم، اشتباهی که حتی خیلی افراد و شرکتهای ماهر هم انجام میدهند.
روزگاری یک ایرانی هر روز ساعتها به تماشای تلویزیون (یا بهتر بگویم صدا و سیمای ملی) مینشست و شما با معرفی خود در تلویزیون راه خود و محصولاتتان را به میلیونها خانواده ایرانی باز میکردید، در حالی که امروز کاربران ساعتها در تلگرام و اینستاگرام و کانالها و گروههایش صرف میکنند و تلویزیون و به خصوص کانالهای داخلیاش شاید قدرتی معادل یک دهم سالها قبلشان را نیز ندارند.
مقدمه داستان پزشک خوب
در کلاسهای مربوط به کسبوکار یا بین دوستان بعضی وقتها این سوال را میپرسم که فرض کنید نیم ساعت دیگر شهاب سنگی از جو بالای سر ایران عبور میکند و شما میدانید که اگر همه اطلاع داشته باشند و به آن خیره نشوند اتفاقی نخواهد افتاد و اگر نگاه کنند کشته میشوند. فرض کنید به شرکتها و سازمانهای مختلف دسترسی دارید تا اطلاعرسانی کنید. چگونه اطلاعرسانی میکنید؟ کدامها بیشتر تاثیر دارند؟ تلویزیون؟ ماهواره؟ پیامک؟ گوگل؟ تلگرام؟ شرایط سوال ایدهآل نیست ولی در هر صورت دیگر گزینههایی مانند تلویزیون چندان هم پاسخهای مناسبی نیستند.
این روزها که در بحبوحه راهاندازی و رشد دادن کسبوکار نوپای خود یعنی «پزشک خوب» هستیم به تازگی کانال تلگرام پزشک خوب را هم راهاندازی کردهایم و برای جذب مخاطب علاوه بر پستهای خوب تبلیغات هم انجام دادیم. انجام تبلیغات به عهده خودم بوده است و سعی کردم تا حد امکان این کار را هوشمندانه انجام دهم و بازخورد داشته باشم. مطالبی که در ادامه نوشتهام حاصل برخی تبلیغات این مدت و بارخورد حاصل از آن است که امیدوارم مفید باشد و استفاده کنید. سعی کردهام دادهها و نتایج دقیق و درست باشند ولی در هر صورت همه نتایج و به خصوص نتایج کیفیای که ذکر میکنم برداشت بنده میباشد و مثل هر کار انسانیای عاری از اشتباه نیست. برخی مطالب را به خاطر کمبود وقت نمیتوانم مرتب کنم که امیدوارم صرف به اشتراک گذاشتن آن به اندازه کافی مفید باشد.
چرا تبلیغ در تلگرام؟
یکی از تفاوتهای مهم تلگرام و اینستاگرام این است که تلگرام مکانیزم تعریف شدهای برای افزایش عضو ندارد و رشد ارگانیک اعضای کانال به سختی اتفاق میافتد. در حالی که اینستاگرام مکانیزمهایی دارد که با انتشار مطالب نسبتا مفید و جالب مخاطبان خود را افزایش دهید، مکانیزمهایی مانند این که کاربران پستهایی را که توسط دوستان خود لایک شدهاند یا کامنت خوردهاند، میبینند یا پستهای مرتبط به آنها نمایش داده میشود و همچنین امکان جستجو در صفحات وجود دارد یا پستهای پرطرفدار و مرتبط به شما نمایش داده میشوند.
در تلگرام حالتهایی که اعضای یک کانال میتواند افزایش یابد فعلا محدود به این موارد هستند:
یک- آدرس کانال در سایت شما یا جای دیگری ذکر شده باشد و مخاطبان با کلیک بر روی آن به کانال هدایت و عضو شوند.
دو- کانال یا پستهایش آنقدر مورد پسند اعضا باشند که توسط آنها به افراد یا گروهها یا کانالها، بدون حذف منبع فرستاده شوند و افراد دیگر از این طریق عضو شوند.
سه- با گروهها یا کانالهای دیگر تبادل انجام دهید.
چهار- در گروهها یا کانالهای دیگر خود را معرفی و تبلیغ کنید.
پنج- اعضای فیک اضافه کنید.
آمار کانال های تلگرامی
در این مدت کانال پزشک خوب با هیچ کانال یا گروهی تبادل انجام نداده است و در این مطلب اطلاعات بیشتر در مورد تبلیغ در کانالهای مختلف است. کانالهایی که در طی حدودا دو ماه انجام دادیم و نتایج و اطلاعات دیگری را که از این تبلیغات داشتیم در جدول زیر وارد کردهام.
هزینه جذب هر عضو از کانال تلگرام (به تومان)
بنرهای مورد استفاده تبلیغات در تلگرام
به دلیل این که بنر شما در جذب عضو تاثیر نسبتا زیادی دارد بنرهای مورد استفاده خود در مورد تبلیغات ذکر شده را آوردهام تا در صورت نیاز تحلیل شخصی بهتری داشته باشید.
مواردی در مورد تجربه تبلیغات در تلگرام
یک- مانند بسترهای دیگر تبلیغات، تعداد فالور ملاک چندان مناسبی برای ارزیابی یک کانال نیست و متاسفانه کانالها اعضای فیک یا غیرفعال زیاد دارند. ترجیح من این است که از کانالهای با کیفیت و کمتر شلوغ استفاده کنم.
دو- کانال مورد استفاده شما برای تبلیغ، بنر شما، پستهای آخر شما موقع تبلیغ و حفظ اعضا تا چند روز پس از تبلیغ عوامل تاثیرگذار در افزایش اعضای کانال شما هستند.
سه- تبلیغ تلگرام را میتوان خیلی کوچک تست کرد، در صورتی که قصد داریم مستقیم از تبلیغات در کانالی استفاده کنید توصیه من این است که یک تعرفه خیلی کوچک را تست کنید و بعد برای آن کانال هزینه کنید.
چهار- و البته در مورد متخصصان حوزه سلامت شامل پزشکان، دندانپزشکان، روانشناسان و سایر تخصصها مطمئن باشید پزشک خوب گزینه خوبی برای معرفی است!
موضوع : تجربه تبلیغات در تلگرام
مطالب مرتبط :
تبلیغات کلیکی برای کسب و کار اینترنتی
نرخ تبلیغات متنی (لینک) در وب سایت پی جو
چگونه از طریق تبلیغات آنلاین کسب درآمد داشته باشیم؟
تبلیغات در گوگل چگونه است؟
تبلیغات دیجیتال چه اهمیتی می توانند داشته باشند؟
برگرفته از : تپسل