بهشت گمشده یا تنگ بستانک ، بهشتی در دل فارس
بهشت گمشده نام منطقهای خوش آب و هوا و سرسبز در شهرستان مرودشت و در بخش کامفیروز است. نام اصلی این مکان تنگ بستانک بوده است که اکنون به بهشت گمشده مشهور شده است. منطقه حفاظت شده تنگ بستانک با مساحت 15324 هکتار در شمال غربی استان فارس و در فاصله 120 کیلومتری شهر شیراز در بخش کامفیروز از توابع شهرستان مرودشت واقع گردیده است. میانگین ارتفاعی ان بین 1700- 3700 متر می باشد تنگ بستانک در گذشته بیشتر شهرت محلی داشت و منطقه ییلاقی بخش های کامفیروز و بیضا محسوب می گردد. در گذشته مهمترین سودمندی آن برای روستاهای پایین دست استفاده از منابع آب برای مصرف شرب، کشاورزی و گردشگری موردی جوامع محلی بوده است و تا اواخر دهه 50 برای شهرنشینان نامی ناآشنا بوده و کمتر مورد استفاده گردشگری فشرده قرار گرفت، اما از اوائل دهه 60 این منطقه بتدریج توسط گروه های کوهنوردی و گردشگران طبیعت معرفی گردید و به لحاظ زیبایی های خیره کننده و چشم انداز طبیعی منحصر به فرد، توسط بازدیدکنندگان علاقه مند بهشت گمشده نام گذاری گردید.

تنگ بستانگ منطقه ای است کوهستانی با پوششی جنگلی اقلیم منطقه ایرانی تورانی بوده است. این منطقه دارای زمستانهایی سرد همراه با ریزش برف و یخبندان میباشد و تابستان هایی معتدل می باشد. میانگین درجه حرارت بین 14-16 درجه و متوسط بارندگی 42/479 میلی متر است.


انبوه درختان، آبشارهای کم ارتفاع طبیعی و پرآبی رودخانههایش چشم هر بیننده را شیفته ی خود می کند و همگان را به تحسین و تکریم آفریننده ی آن وا می دارد. انبوه درختان در منطقه بهشت گمشده چنان پنجه در پنجه هم انداخته و در فضای کم نور تنگ بستانک برای دسترسی به نور، در رقابت هستند. پوشش گیاهی این منطقه شامل دو جامعه بلوط، جامعه پسته و بادام است و درختان و درختچه هایی از قبیل درمنه، زرشک، شیرین بیان، کیکم، شیرخشت، بنه، چنار و گیاهان مرتعی از قبیل گون، خارشتر و گرامینه نیز دیده می شود.
از ویژگیهای منحصر به فرد این پدیده طبیعی، وجود بستر سنگی کف دره است که محل رویش درختان گردو، گیاهان سایه پسند و چنار است.

مهمترین زیستگاه آبی بخش کامفیروز، دریاچه پشت سد درودزن، است که به عنوان زیستگاه جانبی منطقه حفاظت شده تنگ بستانک می باشد. این دریاچه آب شیرین، زیستگاه دو گونه از ماهیان بومی و سه گونه از کپور پرورشی است و از مکان های مهم برای کوچ زمستانی پرندگان مهاجر می باشد.
گونه های جانوری این منطقه شامل سمور، بز وحشی، قوچ، میش، خرس، کلاغ و گونه هایی از پرندگان شکاری است.
این منطقه در فصول بهار و تابستان مورد توجه بازدیدکنندگان قرار می گیرد و بهترین زمان بازدید آن در چهار ماه اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد می باشد.
بهشت گمشده یا تنگ بستانک کجاست؟
استان فارس، 120 کیلومتری شمال غربی شیراز، مرودشت، کامفیروز.
شاید بتوان مسیر منتهی به بیضا را بهترین راه دسترسی به تنگ بستانک دانست. در جاده ی شیراز به یاسوج، بعد از روستای گویم و شهر آسپاس، به دوراهی می رسید. راه مستقیم به سمت یاسوج می رود، اما شما سمت چپ را در پیش بگیرید که جاده ی مرودشت است. مسیر باصفایی در انتظارتان است. در این راه از کنار سد درودزن می گذرید و به کامفیروز می رسید.
امکان اقامت شبانه در بهشت گمشده :
جاده منتهی به بهشت گمشده خوب و تمیزست. ايجاد محوطه سازی، آب نما، مبلمان محيطی، آلاچيق، باربيكو، سطل های زباله، نصب نيمكت و ميز و صندلی و همچنين ساخت سرويس های بهداشتی بخشی از اقداماتی است كه در جهت رفاه حال گردشگران در بهشت گمشده صورت گرفته است.
امکان اقامت شبانه در بهشت گمشده وجود دارد. بر روی آب تخت های روانی قرار داده اند که در ازای مبلغی اجاره داده می شود. البته امکان چادر زدن هم وجود دارد.
امکان استفاده از حیوانات باربر اهلی مانند اسب و الاغ هم در قسمت هایی وجود دارد.


موضوع: بهشت گمشده یا تنگ بستانک ، بهشتی در دل فارس
مطالب مرتبط:
آبشار مارگون یکی از معروفترین آبشارهای ایران
چشمه شش پیر - جاذبه های طبیعی اطراف شیراز
تنگ براق ، دره ای دیدنی و زیبا در استان فارس
بند امیر + تصاویر
عمارت شاپوری عمارتی با باغ ایرانی ومعماری فرنگی
پاسارگاد، یادگاری از دوران پرشکوه هخامنشی + تصاویر