بدترین عادت ها و رژیم های لاغری
بدترین عادت ها و رژیم های لاغری : در دنیای امروز که چاقی بهعنوان یکی از مسائل جدی در حوزه سلامت مطرح میشود، بسیاری از افراد سعی میکنند با انتخاب روشهای عجیب و حتی خطرناک در کوتاهترین زمان وزن کم کنند و به تناسب اندام برسند، در حالی که خطاهای رایج در اینباره و رعایت نکردن اصول تغذیه درست، تمرینات ورزشی مناسب و... نهتنها نتیجه مورد انتظار را به دنبال ندارد، بلکه میتواند تاثیر سوء و ناخوشایندی نیز بر سلامت عمومی بدن بگذارد.
بدترین عادت های رژیم های لاغری
1. حذف وعدههای غذا: شاید اولین راهکاری که برای کاهش وزن به ذهن میرسد، غذا نخوردن، حذف وعدههای مهم غذای روزانه یا تغذیه خیلی مختصر باشد. این روش یکی از بدترین روشها برای لاغری است زیرا در صورت کمبود ریزمغذیها در بدن، متابولیسم کاهش مییابد و در این صورت روند کاهش وزن دچار اختلال میشود. به جای این کار سعی کنید وعدههای غذا را کوچک اما دفعات را زیاد (5 تا 6 وعده در روز) کنید. البته دریافت مواد مغذی ضروری را نیز فراموش نکنید. به علاوه، بهتر است از غذاخوردن پس از ساعت 19 بپرهیزید زیرا اواخر روز متابولیسم کند میشود.
یادتان باشد غذا خوردن منظم احتمال موفقیت را برای کاهش وزن و بهخصوص حفظ تناسب اندام بیشتر میکند. اشتباه رایج غذایی برای لاغری، روی آوردن به روشهای موقتی است که گرچه گاه در مدت کوتاهی فرد را به تناسب اندام میرساند، اما ادامه عادات گذشته پس از دوران رژیم، خیلی سریع وزن را به حالت اول برمیگرداند.
2. حذف کربوهیدرات: کربوهیدراتها که معمولا آنها را به نام نشاسته یا قند میشناسیم، مهمترین منبع تامین انرژی بدن هستند و هرگز نباید از رژیم غذایی سالم حذف شوند. مسلما خوردن بیش از حد آنها سبب چاقی میشود اما اگر به اندازه کافی مصرف شوند بسیار مفید خواهند بود. البته اگر قصد کاهش وزن دارید، این منابع غذایی را در صبحانه و ناهار میل کنید تا بدن طی روز فرصت سوخت وساز داشته باشد.
مصرف آنها در وعده شام توصیه نمیشود زیرا در طول شب به چربی تغییر شکل پیدا میکنند. یادتان باشد منابع قندهای پیچیده مانند دانههای سبوسدار، حبوبات و سبزیجات حاوی مقدار زیادی فیبر هستند که در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و حذف کلسترول اضافی، چربی و مواد سمی بدن نقش دارند.
3. آب نخوردن: شاید شما هم شنیده باشید که آب باعث چاقی و تورم اندامها میشود اما این تصور اشتباه است. ثابت شده نوشیدن آب موجب افزایش متابولیسم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشود. به علاوه، مصرف کافی و منظم آب، مایعات بدن را طی روز در حالت تعادل حفظ میکند. آنچه باعث احتباس مایعات در بدن و تورم میشود، مصرف بالای سدیم است و به همین دلیل توصیه میشود مصرف نمک تا حد امکان کاهش پیدا کند.
4. افراط در مصرف خوراکیهای «رژیمی» یا «لایت»: درج عباراتی مانند رژیمی، لایت، کمچربی، بدون چربی یا سالم روی برچسب مواد غذایی دلیل نمیشود که صددرصد درست باشد. گرچه این محصولات چربی، قند، کالری، سدیم و هیدرات کربن کمتری دارند اما باید توجه داشت مانند دیگر فراوردههای صنعتی درصد پایهای از این ترکیبات را دارند و افراط در مصرف آنها میتواند زمینهساز چاقی شود.
5. سیگار کشیدن: سیگار کشیدن یکی از روشهای عجیبی است که بعضی افراد برای کاهش وزن پیش میگیرند. در زمان سیگار کشیدن، پیامهایی به مغز فرستاده میشود که سطح متابولیسم را افزایش میدهد و احساس گرسنگی را از بین میبرد. در واقع، گرسنگی علامت هشداری است که بدن به ریزمغذیها نیاز دارد و سرکوب این هشدار بدن را با کمبودهای جدی غذایی مواجه میکند که این ضعف قوا زمینه ابتلا به انواع بیماریها را افزایش میدهد. از طرفی، سیگار به خودیخود عوارض بسیار بدی دارد که از جمله میتوان به سرطان، بیماریهای ریوی و قلبی و... اشاره کرد.
6. مصرف مسهلها: استفاده از مواد مسهل برای کاهش وزن سریع از خیلی وقت پیش کاربرد داشت. انواع قرص، پودر و دمنوشهای مسهل وجود دارد و حتی بعضی از بازیگران معروف چنین رویهای را امتحان کردهاند. ممکن است این افراد از کاهش وزن سریع لذت برده باشند، اما باید منتظر عوارض جدی آن بر سیستم گوارش باشند.
7. تهوع اجباری: یکی دیگر از روشهای عجیب کاهش وزن «تهوع اجباری» است. در این حالت فرد دچار حالت روانی میشود که هر ماده غذایی را ناسالم میداند و زمانی که هر نوع خوراکیای میخورد، احساس گناه چاق شدن سراغش میآید. در نتیجه خود را مجبور به برگرداندن آنچه خورده میکند. از دست دادن ریزمغذیهای ضروری بدن پیامدی است که سلامت این افراد را تحتتاثیر قرار میدهد.
8. تمرین بدنی شدید: گرچه ورزش یکی از اصول مهم حفظ سلامت و تناسب اندام است اما کنار تغذیه درست و شیوه زندگی سالم موثر خواهد بود. تمرین جسمی بیش از حد نیاز برای کاهش وزن در حالی که بدن دچار کمبودهای غذایی است، نهتنها مفید و سازنده نیست، بلکه سلامت را نیز به خطر میاندازد. ورزش را باید تا جایی ادامه داد که بدن تحمل آن را داشته باشد.
بدترین رژیم های لاغری
1. رژیم پنبه: در این رژیم فرد به جای غذا در هر وعده، گلولههای پنبه را میبلعد زیرا ماده بسیار کمکالریای است که معده را پر و گرسنگی را برطرف میکند! برای اینکه خوردن راحتتر انجام شود، گلولههای پنبه را در مایعی شیرین مثل آب پرتقال، نوشابه و... خیس میکنند. مسلما این روش برای سلامت خطرناک است زیرا در قسمتهای مختلف دستگاه گوارش انسداد ایجاد میکند و خطرات خفگی و همچنین سوءتغذیه را نیز در پی دارد.
2. رژیم هواخواری: طرفداران رژیم هواخواری با انجام روشهای تنفس درست در محیط باز سعی میکنند فقط از طریق نور و هوا تغذیه کنند. آنها تصور میکنند میتوان از منابع تامین انرژی خوراکیهای جامد و مایع چشمپوشی و معده را فقط با هوا پر کرد زیرا هر چه غذا بخوریم این نیاز دائم افزایش مییابد.
این رژیم که خیلی ارزان است به قیمت زندگی فرد تمام میشود و تا به حال افراد زیادی به این دلیل جان خود را از دست دادهاند. چنین اقداماتی معمولا در بعضی فرقههای مذهبی انجام میشود که توصیه میکنند از «قدرت عشق مقدس» ( هوا و نور) نیرو بگیرند. چنین ادعاهایی از لحاظ علمی دروغ است و جز تقلب و تخیل چیز دیگری نیست.
3. رژیم غذای کودک: بعضی از ستارگان سینما برای تناسب اندام از غذای کودک برای تغذیه استفاده میکنند. در این صورت روزانه 14 ظرف کوچک غذای کودک و تنها یک وعده غذای سبک و متعادل مصرف میشود. منظور از غذای کودک انواع پورههاست که معمولا هم کودکان آنها را دوست ندارند. گرچه پورهها از میوه، سبزی، گوشت و ماهی تهیه میشوند و غذای ناسالمی نیستند، اما بدن یک فرد بالغ با کودک متفاوت است و نیازهای تغذیهای متفاوت و بیشتری دارد. از آنجا که این برنامه غذایی حاوی مقدار کمی پروتئین است، به جای چربیها بیشتر ماهیچهها تحلیل میروند و این خطر نیز وجود دارد که اواسط روز ضعف و خستگی ایجاد شود.
4. رژیم کرم کدو: روشی مشمئزکننده برای لاغری بلعیدن کرم کدو است تا تمام غذاهای مصرف شده فرد را در طول روز بخورد. برای این کار فرد قرصهای حاوی تخم این کرم یا لارو آن را میبلعد تا در روده رشد کند. این روش برای سلامت بسیار خطرناک است و بهرغم ممنوعیت، طرفداران زیادی در ایالات متحده آمریکا دارد زیرا میتواند زمینهساز مرگ شود.
5. رژیم شانگریلا: این رژیم را یکی از استادان روانشناسی آمریکا رایج کرد. در این روش فرد باید 2 بار در روز بین وعدههای غذایی، 1 تا 3 قاشق سوپخوری شربت گلوکز یا 1 تا2 قاشق سوپخوری روغن زیتون کاملا تصفیهشده بخورد. با خوردن یک ماده مغذی و بدون مزه احساس گرسنگی کمتر میشود. مصرف این کالریهای بدون مزه اشتها را تا حد زیادی در زمان غذا کاهش میدهد و به نظر میرسد میتوان با القای این تصور که وزن ایدهآل است بهراحتی لاغر شد، اما چرا باید از این روش صرفنظر کرد؟ و این روش با انتقادهای زیادی روبرو است؟ زیرا تاثیر بسیار کمی بر متابولیسم یا توانایی کاهش وزن دارد.
6. رژیم کوکی: تصور نمیکنید بتوانید در دوران رژیم با خیال راحت کوکی میل کنید! همان خوراکی خوشمزهای که از آرد، برنج و جو دوسر تهیه میشود، مورد تایید این رژیم است. البته نه به هر مقدار که دوست دارید؛ تا زمان کاهش وزن فقط روزانه 6 کوکی کنار یک شام مناسب. این روش نیز از نظر متخصصان مورد تایید نیست زیرا کاهش وزن باید به آرامی انجام گیرد و خوردن هر روز این نوع شیرینی میتواند باعث بیانگیزگی و شکست رژیم شود.
7. رژیم نیم تنه: این روش مورد علاقه خانمهایی است که دوست دارند به سرعت اندازه پهلوها و دور سینههایشان را کاهش دهند. با پوشیدن نیمتنه محکم شکم فشرده شده و مانع از غذاخوردن زیاد میشود و احساس سیری خیلی سریعتری ایجاد میکند. همچنین در این حالت تعریق افزایش مییابد که در کاهش وزن تاثیرگذار خواهد بود. گرچه بعضی از خانمها به این ترتیب توانستهاند به اندازه ایدهآل خود برسند، اما این روش علاوه بر اینکه حالت شکنجه دارد، بسیار خطرناک است.
در واقع، فشرده کردن شکم برای مدت طولانی میتواند باعث سستی بافتهای شکمی و آتروفی عضلات شود. برای کاهش اندازه دور کمر و پهلوها کافی است در مصرف قند و چربی افراط نکنید زیرا این ترکیبات بیشتر در این قسمتهای بدن جمع میشوند.
مطالب دیگر:
بخور و نخورهای غذایی برای حفظ سلامت جنسی
دست ها چه چیزهایی درباره سلامت ما می گویند؟
تاثیر ورزش بر سلامت روده ها
بهبود سلامت ذهن در سال جدید
رازهای سلامت در سالمندی
خواص لیمو ترش برای سلامت و زیبایی
اعتماد به نفس و سلامت بیشتر با این عادت های روزانه
9 چیز که می تواند سلامت کبد را به خطر بیندازد
غذاهایی که پـوست صورت را تغییر می دهند
اگر یبوست دارید این غذاها را بخورید
چه غذاهایی خواب آور هستند