بازاریابی رابطه ای چیست؟

بازاریابی رابطه ای
پذیرش بازاریابی رابطه ای
اینک بخش خدمات دستخوش تغییراتی است که پیشتر در تاریخ خود تجربه نکرده است. این تغییرات هم بر ساختار صنعت و هم ماهیت رقابت تأثیر شگرف داشته است.
جای تعجب نیست که، در این محیط متلاطم با تغییرات شتابنده، مؤسسات مجبور شده اند شیوه واکنش خود را نسبت به بازار تغییر دهند. به طوری که کمتر روی محصولات و بیشتر به مشتریان و روابط متمرکز شوند و به جای دیدی کوتاه مدت، دیدی بلند مدت را در پیش گیرند.
شدت رقابت و پیچیدگی آن، بسیاری از سازمان ها را ناگزیر از پذیرش جهان بینی جدید مفهوم بازاریابی، یعنی”بازاریابی رابطه ای” نموده است و به جای استراتژی تهاجمی بازاریابی، آن ها را بسوی استراتژی دفاعی بازاریابی سوق می دهد.
بازاریابی رابطه ای شامل چه فعالیت هایی است ؟
بازاریابی رابطه ای شامل فعالیت هایی در راستای توسعه ارتباطات طولانی مدت و مقرون به صرفه بین سازمان ها و مشتریان آن، به منظور ایجاد سود متقابل برای هر دو طرف می باشد.
از طرفی حفظ و تقویت مداوم رابطه با مشتری تنها مسیر یک طرفه ای است که سازمان های خدماتی در استفاده از استراتژی های تدافعی و افزایش حفظ مشتریان کنونی خود باید از آن عبور کنند.
با تغییر گسترده زمینه بازاریابی، اکنون بازاریابی رابطه ای جایگزین بازاریابی سنتی مبتنی بر عناصر چهارگانه آمیخته بازاریابی گردیده است. لازم به ذکر است که همچنین استراتژی بازاریابی رابطه ای مبتنی بر ایجاد، توسعه و حفظ ارتباط با خریداران می باشد.
دیدگاه ها در بازاریابی رابطه ای
پایه های اصلی جهان بینی بازاریابی رابطه بر مفهومی قرار دارد که اولین بار توسط لئونارد بری مطرح شد و توسط دیگر صاحب نظران گسترش یافت.
دیدگاه بازاریابی رابطه ای مرهون تلاش های کریستوفر، پاینی و بالانتین است که در گسترش قلمرو و حوزه مبانی تئوریک آن کوشش چشم گیری داشتند.دیدگاه آن ها مبنی به نکات زیر است :
تأکید به ارتباط بین مشتریان و عرضه کنندگان که ایجاد رابطه را به جای معامله مورد توجه قرار می دهد.
دیدگاه بازاریابی رابطه ای بر حداکثر سازی ارزش مشتریان و همچنین بخش های ویژه ای از مشتریان متمرکز است.
استراتژی های بازاریابی رابطه ای به توسعه و تقویت روابط قوی با مشتریان و عرضه کنندگان، بازارهای حاصل از مشتریان توصیه شده، بازارهای حاصل از تأثیر افراد با نفوذ و بازارهای جذب نیروی انسانی و بازار داخلی که – درون سازمان است -معطوف می باشد.
کیفیت، ارائه خدمات به مشتری و بازاریابی، هر چند که غالباً به طور مجزا مدیریت می شوند اما ارتباط نزدیکی با هم دارند. دیدگاه بازاریابی رابطه ای، بین این سه عنصر انسجام و یکپارچگی برقرار می کند.
موضوع: بازاریابی رابطه ای چیست؟
مطالب مرتبط:
بازاریابی شبکه ای یا بازاریابی چند سطحی(Network Marketing or Multi-Level Marketing) چیست؟
51 نوع استراتژی بازاریابی
آیا شما شرایط بازاریابی در بازار جهانی را دارید؟
با این 5 ترفند سریعتر و هوشمندانه تر بفروشید
درباره بازاریابی ابری(Cloud Marketing) بدانید.
جایگاه بازاریابی در فروش کسب وکار