ارزش غذایی و کالری خرما
خرما میوهای است که درخت آن در نواحی گرمسیر کره زمین رشد میکند و انواع بسیار متنوعی دارد. خرما به دلایل زیادی که در این مقاله میخوانیم، معمولا در رژیم لاغری و همچنین رژیم دیابت جایگاه ویژهای دارد. همین امر سبب شد کالری خرما و دیگر مواد مغذی آن را بسنجیم.
این میوه چگالی انرژی بالایی دارد و حاوی مقدار زیادی مواد معدنی، فیبر، ویتامین و سایر مواد مغذی است، برخلاف دیگر میوهها که بیشتر وزنشان را آب تشکیل داده، 70% وزن خرما از کربوهیدرات و قند تشکیل شده است.
جدول محتوی مواد مغذی و کالری خرما
بیشترین انرژی حاصل از خرما از کربوهیدرات (قند) موجود در آن تأمین میشود و مقدار کمتری از انرژی از پروتئین فراهم میشود.
خرمای خشک مانند سایر میوههای خشک کالری بیشتری از نوع تازه آن دارد.
یکی از دلایلی که خرما را جایگزین بسیار مناسب قند و شکر کرده محتوای فیبر و مواد آنتی اکسیدانی آن است، چرا که فیبر موجود در خرما باعث میشود که شاخص گلایسمی پایینی داشته باشد، یعنی بعد از خوردن آن قند خون به طور آهسته بالا رفته و از افزایش سریع قند خون جلوگیری میکند و به دنبال آن بر روی اشتها و میل به خوردن شیرینی بیشتر را کاهش میدهد.
از بین خرما، کشمش، توت خشک و انجیر کدام انتخاب بهتری است؟
با توجه به جدول بالا و مقایسه شاخص گلایسمی و کالری خرما با کشمش، توت خشک و انجیر، میتوان دریافت که خرما نسبت به بقیه مواد غذایی جایگزین مناسبتری برای قند و شکر است.
میزان مصرف خرما را کنترل کنید
باید توجه کرد با اینکه مصرف خرما، کشمش، انجیر خشک و توت خشک جایگزین مناسبی برای قند و شکر بهویژه در افراد دیابتی است ولی به این معنا نیست که این مواد غذایی باعث بالا رفتن قندخون نمیشوند و یا به هر مقدار قابل مصرف هستند بلکه باید به اندازه در رژیم غذایی مصرف شوند.
مطالب مرتبط:
لاغری و کاهش وزن با خرما