اختلال شخصیتی خود بزرگ بینی یا کم بینی کاذب
خیلی از افراد دچار اختلالات شخصیتی هستند که از آن نا آگاه هستند و فکر می کنند که رفتار آنان طبیعی است یکی از این اختلالات روانی خود شیفتگی است افرادی که خود بزرگ بین و خود شیفته هستند جز این دسته از افراد هستند آنان همیشه خود را در موقعیت بالا تر می بینند آنان همواره فکر میککند که تمام حرفا وحرکات و نظرهایشان بر دیگران حجت است وکسی را برتر از خود نمیبینند و همیشه خود را بالاتر از همه و توانایی هایش می بیند در ادامه مطلب نیک صالحی به شما خواهیم گفت که چه افرادی خودشیفته هستند و خود بزرگ بینی کاذب چیست؟
خود بزرگ بینی کاذب چیست؟
همیشه در مورد اعتماد به نفس و فواید آن که باعث می شود انسان به چه مراحلی در زندگی برسد بسیار شنیده ایم ولی شاید به این فکر نکرده باشیم که این اعتماد به نفس بیش تر از اندازه ممکن است چه مشکل هایی ایجاد کند که از آن به عنوان اعتماد به نفس کاذب یاد می شود.روانشناسان می گویند اعتماد به نفس کاذب به دلیل فقدان خودآگاهی صحیح در فرد بوجود می آید.وقتی که فرد خود را نمی شناسد ممکن است از آن چیزی که هست خود را بیشتر یا کمتر در نظر بگیرد.زمانی که فرد با توجه به ناآگاهی از توانایی های خود بیشتر از ظرفیت و توانایی های خود را
در نظر می گیرد گرفتار اعتماد به نفس کاذب می شود و اگر کمتر از حد توانایی خود را در نظر بگیرد دچار خود کم بینی کاذب می شود.معمولا این افراد دچار عدم خودآگاهی صحیح یا عدم ارزیابی صحیح از خود هستند دچار اعتماد به نفس کاذب می شوند.امکان دارد فرد خود را بشناسند اما ارزیابی از میزان توانایی هایش نداشته باشند به همین دلیل به توانمندیهای خود بیشتر از آن چیزی که هست اعتماد می کنند.
دو عامل عدم ارزیابی صحیح و عدم خود ارزیابی از خودآگاهی های افراد باعث می شود که فرد گرفتار اعتماد به نفس کاذب شود. فرد برای داشتن این آگاهی و خودارزیابی ها باید بتواند فرهنگ محیطی که در آن زندگی می کند خود بزرگ بینی را ارزیابی کند.معمولا افرادی دچار اعتماد به نفس کاذب می شوند که نمی دانند که جامعه به چه میزان از توانایی آنها نیاز دارد.
یکی از دلایل از دست دادن واقع بینی نسبت به خودمان را می توانیم در تربیت های زمان کودکی مان دنبال کنیم. زمانیکه والدین بی دلیل و بیش از خود بزرگ بینی اندازه و در زمان نامناسب تشویقمان کنند و یا به عنوان مثال برای انجام دادن وظایف عادی ما، هدایای
بزرگ و فوق العاده تهیه می کنند! با فعال شدن مسئله خود بزرگ بینی در درونمان، تنها نقاط قوت خود و نقاط ضعف سایرین را می بینیم و دچار خودشیفتگی می شویم!
احتمالاً بسیاری از ما کم و بیش در بخش یا بخش هایی از زندگی دچار این اختلال هستیم. زمانیکه دچار این مسئله هستیم مسلماً قادر به برقراری ارتباط سالم با دیگران نیز نخواهیم بود. ارتباط بر بستری از نیاز و رفع نیاز شکل میگیرد و زمانیکه ما نسبت به وضعیت خودمان واقع بین نباشیم قادر به برقراری ارتباط مناسب نیز نیستیم! چراکه غالباً انتظارات و توقعات بیش از اندازه ای از سایرین داریم که مانع ارتباط صحیح خواهد شد.
خود شیفتگان به خاطر عدم شست و شوی پنجره دیدگاه خودشان همه چیز دیگران را تیره و تار می بینند. آنها برای پر کردن خلاء اعتماد به نفس خود تمام تلاش و کوشش خود را می کنند تا به دیگران بقبولانند که چقدر مهم هستند.
اختلال شخصیتی خود بزرگ بینی یا کم بینی کاذب
مطالب مرتبط:
۹ نشانه اختلال شخصیت خودشیفتگی که حتما باید بدانید
تست خودشیفتگی : ۵۰ راه تشخیص اینکه نامزدتان خودشیفته است
چگونه با همسر خودشیفته خود رفتار کنیم
ازدواج با افراد خودشیفته چه معایبی دارد؟
راههای ایجاد تعادل بین کار و زندگی شخصی
آیا خود شیفته ها هم میتوانند عاشق شوند؟