آیا نور فلاش دوربین عکاسی برای کودک و نوزاد مضر می باشد؟

بطور حتم هر اقدام و رفتاری و استفاده از تجهیزات، وقتی خارج از اصول و تخصص باشد زیان آور می باشد و امکان آسیب رساندن به همه، علی الخصوص کودکان را به همراه خواهد داشت.
تماشای تلویزیون از فاصله ی کم برای همه ما مضر است. خوردن غذاهای چرب برای تمام رده های سنی زیان آور است حتی آن دسته از عزیزانی که ریزجثه و لاغر هستند. استفاده از موبایل بصورت مداوم خطرناک است و از همه بدتر بودن در مکان هایی که پر از امواج و سیگنالهای وایرلس میباشد.
اشاره به موارد فوق به این معنا نیست که “خوب پس با این همه نگرانی و آسیب های موجود چه لزومی دارد ما فقط نگران عکاسی و نور فلاش در آتلیه ها باشیم” بلکه باید با تامل بیشتری به این نگرانی پرداخت.
و یک سوال دیگر اینکه چرا فقط نگران نور فلاش عکاسی کودکان در آتلیه ها هستیم؟ آیا در زمان عکاسی با موبایل و یا دوربینهای خانگی با توجه به جثه ی کوچک فلاش، نیاز به حساسیت و نگرانی نمی باشد.
قبل از جواب دادن به سوال اصلی لازم است یک توضیح مختصری راجع به انواع نورها داشته باشیم.
نورها به دو دسته تقسیم میشوند:
نورهای سخت(Hard Light) که از منابعی آمده که سایه هایی با لبه های سخت ایجاد میکند و نورهای نرم(Soft Light) که از منابعی آمده که مجهز به نرم کننده می باشد و سایه هایی نرم ایجاد میکند.
انواع نورهای نرم در اطراف ما :
– نور پنجره (البته پنجره باید رو به شمال باشد تا نور مستقیم خورشید وارد نشود)
– نور روز ابری
– نور لامپی که اطراف آن با نرم کننده احاطه شده است.
– نور غیرمستقیم
– نور خورشید که از پشت پرده تابیده میشود.
– نور خورشید در ساعات طلایی (صبح زود و نزدیک غروب)
انواع نورهای سخت در اطراف ما :
– نور خورشید در روزهای بدون ابر (معمولاً بین ۹ صبح تا ۴ بعدازظهر)
– نور لامپ ها
در آتلیه ها و عکاسی های خانگی هم در کنار نورهای طبیعی از فلاشهایی با همین خصوصیات استفاده می شود.
فلاشهایی با نور هارد (نور فلاش روی دوربین و یا موبایل، نور کاسه و اسنوت و …) فلاشهایی با نور نرم (سافت باکسها، چتر ها و …)
نورهای سخت و یا هارد وقتی بصورت مستقیم به چشم تابیده شود خطرناک میباشد. این مسئله برای کودک، نوزاد و ما بزرگترها نیز صدق می کند. هیچ آدم عاقلی وسط ظهر اقدام به نگاه کردن بصورت مستقیم به خورشید نمی کند. و یا به داخل چراغ قوه ی روشن نگاه نمی کند. ولی لزومی ندارد نگران نگاه کردن کودکمان به بیرون از پنجره حانه ای که رو به شمال است باشیم. بارها دیده شده در زمان عکاسی در استودیو، خانواده هایی اقدام به عکاسی با گوشی از کودکان خود می نمایند و به دفعات فلاش گوشی بطور مستقیم به صورت کودک تابیده میشود. و جالب است در میانه های عکاسی از ما سوال میپرسند “نور فلاش های شما برا بچه ها ضرر ندارد؟”
اکثر عکاسان و آتلیه ها که فقط به فکر منافع مالی نمی باشند، اولین اصل کاری خود را بر پایه ی انسانیت بنا نموده. دارای مهارتها و تخصص های مرتبط با کار خود بوده. نکات مربوط به سلامت کودک را آموخته و به آن پایبند می باشند. روش های نورپردازی، و کنترل قدرت نورها با توجه به سن کودکان و سبک عکاسی از مواردیست که کاملا تخصصی بوده. هیچ نور نرمی که دارای نرم کننده می باشد و با یک زاویه تعریف شده و یک قدرت تعریف شده به کودک، نوزاد و بزرگتر ها در عکاسی تابیده می شود زیان آور نمی باشد. حال این نور می تواند یک نور طبیعی باشد و یا نور فلاش. متاسفانه بعضی از همکاران جهت بدست آوردن اسم و رسم اقدام به تخریب دیگران می نمایند و با اغراق در این باره، باعث تشدید حساسیت های خانواده ها می شوند. هیچ عکاس و آتلیه ایی علاقه ندارد اقدام به خرید نورهای تخصصی با هزینه های سنگین نماید. نور طبیعی در کنار زیبایی های خود محدودیت هایی را هم به همراه خواهد داشت. محدودیت در زمان، محدودیت در مکان عکاسی و غیره. یک عکاس سبک عکاسی خود را بر پایه استفاده از نورهای طبیعی نهاده و یک عکاس با استفاده از فلاش ها ها اقدام به عکاسی می نماید. ولی هیچکدام حق تخریب راه و روش یکدیگر را با ایجاد نگرانی برای خانواده ندارند. بارها دیده شده بسیاری از خانواده ها اقدام به عکاسی از کودکان خود نمی کنند چون نگران سلامت آنها می باشند. تمام موارد فوق با تحقیق و مشاوره های صورت گرفته ار متخصصین سلامت کودک بدست آمده تا دیگر هیچ خانواده ایی نگران نورهای عکاسی در آتلیه های متخصص نباشد. امیدواریم توانسته باشیم نگرانیهای موجود در این خصوص را رفع کرده باشیم.
موضوع : آیا نور فلاش دوربین عکاسی برای کودک و نوزاد مضر می باشد؟
مطالب مرتبط :
آشنایی با مهمترین عوامل در انتخاب آتلیه کودک
نکاتی که والدین در آتلیه کودک باید به آن توجه کنند
نحوه ارتباط با کودک ترسو در آتلیه کودک
عکاسی پرتره کودک
آتلیه عکاسی نوزاد
نکاتی در مورد گرفتن عکس از کودکان