آشنایی با روش های موثر جهت رشد مغز نوزاد
در زمان خواباندن بچه، شیردادن به بچه و عوض کردن بچه مادر فرصت بیشتری برای برقراری ارتباط بیشتر با فرزندش پیدا می کند. اغلب مادرها می دانند که تعامل با نوزاد حیاتی است ولی آنها نگران چگونه برقراری رابطه با بچه هستند. متخصصان این چند راه را برای بازی هایی که می توانید با بچه خود انجام دهید که روی رشد مغزی او موثر هستند، پیشنهاد می دهند.
1. بچه ها دوست دارند آنها را در آغوش بگیرد
یک بچه گریان نیاز دارد که غذا بخورد و لباس هایش تمیز شوند و در آغوش گرفته شود و مورد نوازش قرار گیرد. کارشناسان می گویند که ایده آل ترین فاصله بین شما و نوزاد باید بین 10 تا 12 اینچ باشد.
چطور کمک می کند:
وقتی شما پای بچه را لمس می کنید و به او «پای کوچولوی بچه ام» می گویید و به او لبخند می زنید. متوجه می شوید که بچه شما به محض لمس شدن پایش واکنش نشان می دهد که اسم این Babinski reflex است. بچه ها عاشق این هستند که آنها را لمس کنید. دوست دارند با آنها حرف بزنید و آنها را در آغوش بگیرید. همه این کارها تاثیر مهمی روی پرورش مغز بچه دارند.
2. تماس چشمی و لمسی
در دو ماه نخست بعد از زایمان از چهره خود به عنوان عروسک استفاده کنید. به جای اینکه بگذارید بچه شما تنها دراز بکشد و به چند اسباب بازی مصنوعی که در تختش آویزان شده نگاه کند، خودتان جلوی او بایستید. انگشت تان را در مشت او قرار دهید و ببینید چطور خیلی زود آن را می گیرد. تماس چشمی حیاتی است. به آرامی با بچه خود حرف بزنید و او را تشویق به پاسخگویی کنید.
چطور کمک می کند:
متخخصان می گویند که باید به عنوان والدین مطمئن شویم که هر کاری با بچه می کنیم چیزی است که به صورت همکاری انجام می گیرد. یعنی این کار را با بچه انجام می دهیم. توجه کنید وقتی دستتان را نگه داشته اید، آن را به صورتی مهربانانه نگه دارید که این ارتباط تا جای ممکن ادامه یابد. تماس لمسی مغز را تحریک می کند. بچه در 2 ماهگی شروع به شناختن شما به عنوان شخصی مهم و خاص در زندگی اش می کند. همین اطمینان از داشتن شما در نزدیک خود نوعی وابستگی در آنها ایجاد می کند.
3. غلغلک دادن و بازی کردن
بچه ها از غلغلک دادن آنها لذت می برند. تا جایی که بچه احساس راحتی می کند و لذت می برد با او بازی کنید. کارشناسان توصیه می کند که نزدیک بچه شدن و لمس کردن لپ های او و نشان دادن جغجغه تحریکاتی در مغز بچه ایجاد می کند. بچه با تکان دادن سر، پا و صورت واکنش نشان می دهد و سعی می کند جغجغه را بگیرد.
چطور کمک می کند:
به عقیده کارشناسان، اجتماعی شدن یک فرایند مهم بوده و می تواند با یک غلغلک ساده بچه شروع شود. وقتی بچه شما از این کار لذت برد، حس انتظار و حس خوشایندی به او دست می دهد و این بچه را در مود خوبی قرار می دهد.
4. تاثیر اسباب بازی رنگی
اسباب بازی های رنگی را می توانید وقتی بچه چهار ماهه شد به او بدهید. وقتی بچه با اسباب بازی که مناسب سن او نیست بازی می کندف بهتر است والدین کنار آنها بنشینند. از لغات یک سیلابی استفاده کنید و بچه را لمس کنید یا غلغلک دهید و با این کار او صداهای شما را تقلید می کند.
چطور کمک می کند:
کارشناسان می گویند وقتی آنها به مقوله توسعه مغز بچه نگاه می کند، فهم اینکه مقاطع حساس و مهمی در توسعه آن وجود دارند، مهم هستد. زبان یکی از آن مقاطع مهم در سه سال نخست زندگی و یک دوره حساس برای بچه محسوب می شود.
5. بازی دالی موشه مفهومی از حضور اشیا می دهد
این بازی برای پنج ماهگی مفرح است. این بازی به بچه مفهومی از حضور اشیا می دهد. که وقتی شما می روید، احتمالا برمی گردید. این اعتماد و نوعی ارتباط بین شما و بچه برقرار می کند.
چطور کمک می کند:
کارشناسان می گویند که این بازی مهم است. همچنین برای اینکه مغز حافظه اش را نگه دارد هم اهمیت زیادی دارد. مغز او حافظه ای از یک نفر نگه می دارد و می داند که آن شخص دوباره برمی گردد.
6. تشویق بچه به حرکت کردن
بازی های مختلفی در شش ماهگی می توان با بچه بازی کرد. کارشناسان می گویند که نشان دادن یک خرس اسباب بازی به بچه و اینکه بگذارید او آن را نگه دارد و تشویق او به حرکت کردن در مسیر اسباب بازی و دست زدن برای او هر بار که به عروسک می رسد اهمیت زیادی دارد. چرخاندن آن و دوباره تکان دادن و ... مهم است. ترانه ها هم برای بهبود مهارت های زبانی فرزند شما مفید هستند. بچه شما دوست دارد وقتی حرف می زنید به شما گوش کند و این بازی به بچه شما امکان می دهد که هر دو کار را انجام دهد. بنابراین با او این بازی را بکنید و منتظر واکنش او بمانید. این قابلیت های دریافتی زبانی او را هم بالا می برد.
چطور کمک می کند: به عقیده کارشناسان، لمس و صدای مادر تلفیقی عالی از نوعی تحریکی است که بچه به آن برای رشد مغزی مثبت نیازمند است. لمس نوعی تراپی است. با شنیدن صدای آواز خواندن شما، بچه به طور طبیعی لبخند می زند و این نوعی رابطه اجتماعی احساسی ایجاد می کند.
موضوع:آشنایی با روش های موثر جهت رشد مغز نوزاد
مطالب مرتبط:
چگونه رشد مغز کودک را تقویت کنیم؟
چگونه هوش نوزاد خود را تقویت کنیم؟
زمان مناسب برای دادن آهن به نوزاد